По време на 39-ото издание на Празници на изкуствата Аполония

...
По време на 39-ото издание на Празници на изкуствата Аполония
Коментари Харесай

Най-големите български рок групи на сцената на Аполония тази година

По време на 39-ото издание на Празници на изкуствата Аполония предстоят изключителни рок концерти, които ще отбележат годишнини на обичани на генерации българи рок групи.



Група „ Сигнал “ ще завладее сцената на Амфитеатър Созопол със запаметяващ се концерт във връзка своята 45-годишнина. Hа 31 август от 21:00 часа най-големите им шлагери като „ Да те копнея “, „ Липсваш ми “ и „ Може би “ ще звучат дружно с публиката.


Друга обичана от всички рок група – „ Б.Т.Р. “, също чества и ще означи своята 30-годишнина на Аполония. На 4 септември музикантите ще изправят публиката на крайници с безконечните си шлагери и ще изпълнят сцената с положително въодушевление.



На 5 септември супергрупата „ Фондацията “, обединила едни от най-известните създатели на българската рок музика, ще чества 10 години. На величествен концерт в Созопол ще звучат „ Две Следи “, „ Клетва “, „ 20 век “ и още доста обичани шлагери. Билетите за всички рок събития са към този момент в продажба и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.
Музикалната стратегия на Празници на изкуствата Аполония ще изненада с още доста вълнуващи осъществявания и включва по нещо за усета на всеки. Освен обичаните български рок реализатори, на сцената на Амфитеатър Аполония ще пеят и свирят Михаела Маринова, Мария Илиева, Джаз триото на Васил Спасов, джаз бенда на Вили Стоянов, първият български танго оркестър Orquesta Tipica Libertango и впечатляващият Фолклорен танцов спектакъл „ Найден Киров “.

За феновете на класическата музика от разнообразни краища на света ще дойдат едни от най-талантливите български музиканти, сред които Пламена Мангова, Александър Сомов, Албена Данаилова, Румен Цветков, Людмил Ангелов и доста други. Ще звучи музика от Рахманинов, Брамс, Шуберт, Лист и други. Богатата стратегия дава обещание незабравими страсти за всички, а билетите за събитията са налични в мрежата на Eventim.

Както всяка година Празници на изкуствата Аполония ще даде на публиката с изключение на неповторима музикална стратегия, по този начин и други културни събития от сферата на театъра, литературата, киното и изобразителното изкуство. Повече информация за тях ще намерите в цялостната стратегия на Фестивала.

Празници на изкуствата Аполония 2023 се организират с медийната поддръжка на Българска национална телевизия, Българска телеграфна агенция, Dir.bg, Impressio.bg, OFF News, БГ Радио, Mediapool, SBB Media, Novinite Group, High View Art, сп. Biograph, View Sofia, МИКА: Музика и начин на живот, Информационна организация „ Фокус “, Burgas24, Списание 8, Черноморски фар.

За Аполония:
Празници на изкуствата Аполония са най-големият, дълготраен и огромен арт фестивал в България. Негов уредник е Фондация Аполония, основана през 1991 година Първото издание на Фестивала се организира през 1984 година Ежегодно сцените на Аполония в Созопол притеглят стотици актьори и хиляди фенове на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да запази културните обичаи, както и да поддържа нови гении в региона на всевъзможен тип изкуства.

Повече информация за програмата на Аполония може да намерите тук
Фейсбук страницата на фестивала
Instagram страницата на фестивала
Билети за Фестивала може да закупите от тук
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР