По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура (СРП) 40-годишен

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура (СРП) 40-годишен
Коментари Харесай

2 години затвор и глоба за дрогиран шофьор

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура (СРП) 40-годишен мъж е наказан на затвор и санкция за шофиране след приложимост на наркотични субстанции.

На 11.05.2022 година към 16,40 часа обвиненият Д.М. карал лек автомобил, марка „ Мерцедес ”, по ул. „ Румен Войвода ” в град София, когато бил спрян за инспекция. Полицаите му създали „ Дръг тест 5000 “, който отчел позитивен резултат за 3 типа наркотични субстанции. Обвиняемият дал проби за проучване в болница. Резултатите отчели, че Д.М. е карал след приложимост на канабис, амфетамин и метамфетамин. Деянието е осъществено наново откакто Д.М. е осъждан за идентично закононарушение през 2019 година. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343б, алинея 4, вр. ал.3 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци. Разследването е завършило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Д.М. е признал виновността си пред състав на Софийски областен съд и му е наложено наказване от 2 години  „ отнемане от независимост “, което той следва да се изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим. Освен това Д.М. е лишен от право да ръководи МПС за период от 2 години и 3 месеца и му е наложена санкция в размер на 600 лв.. 

Решението е на база съглашение и е дефинитивно, оповестиха от пресцентъра на СРП.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР