По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен е

...
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен е
Коментари Харесай

Частен съдебен изпълнител е осъден за измама

По импортиран обвинителен акт на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен е признал частен правосъден реализатор за отговорен за осъществено закононарушение по член 210, ал.1,т.3 вр. член 209, ал.1 от Наказателен кодекс (измама от длъжностно лице).

По делото е открито, че причинителят през интервала 26.09.2015 година – 05.11.2015 година в град Плевен, в качеството си на длъжностно лице – ЧСИ, в кръга на своята служба, за да набави за себе си имотна полза, възбудил подвеждане у Н.И., че изнася на обществена обмен апартамент и че е спечелил проданта му, посредством симулирано осъществяване на тръжна процедура, и с това му предизвикал имотна щета в размер на 23 177 лв., която съставлява средствата, заплатени като цена на недвижимия парцел.

За това закононарушение Районен съд, град Плевен, е наложил на частния правосъден реализатор наказване една година отнемане от независимост, осъществяването на което е отсрочил с изпитателен период в размер на три години. Към датата на постановяване на присъдата, същият е бил лишен от права по друго наказателно произвеждане.

Съдебният акт предстои на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Плевен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР