По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас и

...
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас и
Коментари Харесай

4 години затвор за мъжа, нападнал лекари в Бургас

По импортиран обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас и след подписано съглашение в правосъдна зала, бе наложено дейно наказване от 4 година и 3 м. на Кирил Н. (на 23 година, от гр. София).

Той призна виновността си за това, че на 24.05.2017 година след 02.00 часа, в гр. Бургас, ж.к. „ Меден рудник “, МБАЛ „ Бургасмед “ ЕООД, в изискванията на рисков рецидив, направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи се в очевидно пренебрежение към обществото – нанесъл удари с юмруци и крайници на петима души, обърнал болнично легло, крещял: „ Ще Ви набия! “, „ Ще Ви убия! Ще Ви намеря, знам къде живеете! “, „ Какви сте Вие? Ще Ви убия, отново ще се върна! Знаете ли кой съм аз? “, „ Ще Ви убия! Махнете се от тук, какво като съм пийнал? Да не мислите,че не мога да Ви набия? “, като по своето наличие действието се отличава с изключителна смелост – закононарушение по член 325, алинея 5, вр. алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б. „ а “ и б. „ б “ от Наказателен кодекс.

Той призна виновността си и за това, че на 24.05.2017 година след 02.00 часа, в гр. Бургас, ж.к. „ Меден рудник “, МБАЛ „ Бургасмед “ ЕООД, в изискванията на цялост с горепосоченото действие, посредством нанасяне на удари с пестник и ритване с крайник, предизвикал лека телесна щета на медицински експерт – доктор, специализант по анестезиология и интензивно лекуване в Отделение по Анестезиология и интензивно лекуване, при осъществяване на службата му в Спешното поделение на болничното заведение – закононарушение по член 131, алинея 2, т. 4, вр. член 130, алинея 2, вр. член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Той призна виновността си и за това, че на 24.05.2017 година след 02.00 часа, в гр. Бургас, ж.к. „ Меден рудник “, МБАЛ „ Бургасмед “ ЕООД, в изискванията на цялост с горепосочените две действия, посредством нанасяне на удари с пестник, предизвикал лека телесна щета на медицински експерт – доктор, специализант по хирургия в Отделение по Хирургия, при осъществяване на службата му в Спешното поделение на болничното заведение – закононарушение по член 131, алинея 2, т. 4, вр. член 130, алинея 2, вр. член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Той призна виновността си и за това, че на 24.05.2017 година след 02.00 часа, в гр. Бургас, ж.к. „ Меден рудник “, МБАЛ „ Бургасмед “ ЕООД, в изискванията на цялост с горепосочените три действия и в изискванията на рисков рецидив, посредством нанасяне на удари с пестник и ритване с крайник предизвикал междинна телесна щета на Г. К., изразяваща се в скъсване на лява глезенна става, което е довело до трайно усложнение на придвижването на ляв низък крак за период от 1-1,5 месеца, като действието е осъществено по хулигански подбуди – закононарушение по член 131а, предл. 2, вр. член 131, алинея 1, т. 12, вр. член 129, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б. “а “ и б. “б “, вр. член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Той призна виновността си и за това, че на 24.05.2017 година след 02.00 часа, в гр. Бургас, ж.к. „ Меден рудник “, МБАЛ „ Бургасмед “ ЕООД, в изискванията на цялост с горепосочените четири действия, по хулигански подбуди, предизвикал телесни повреди на повече от едно лице: посредством нанасяне на удари с крайник, предизвикал лека телесна щета на П.И. и на М.Ф.– закононарушение по член 131, алинея 1, т. 4 и т. 12, вр. член 130, алинея 2, вр. член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Наложеното наказване би трябвало за бъде изтърпяно при първичен „ непоколебим “ режим в затвор. То е общо за всички обвинявания.
Споразумението, което бе утвърдено от Районен съд – Бургас, съставлява законно влезнала в действие неоправдателна присъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР