По-важното е друго, че близо 80% от българските граждани категорично

...
По-важното е друго, че близо 80% от българските граждани категорично
Коментари Харесай

Атанас Костадинов: Изпариха се всички мантри за това, че БСП е партия на статуквото, ние сме носители на промяната

По-важното е друго, че близо 80% от българските жители изрично не желаят да живеят в модела, който битуваше през последните 12 години, разяснява за феновете на предаването „ Лява политика “, Атанас Костадинов, депутат от „ Българска социалистическа партия за България “. Той добави, че значимото сега е, че всички мантри за това, че Българска социалистическа партия е партия на статуквото, са се изпарили още в хода на договарянията през последните дни. Според Костадинов, би трябвало ясно да се изговаря, че без Българска социалистическа партия няма да може да се постави началото на края на този модел на ръководство на ГЕРБ, който всички желаят да заличат.

Какви са провокациите и има ли рецесия на легитимността, обясни народния представител Атанас Костадинов. „ Политическата система като цяло е изправена пред доста съществени провокации включително и обстановката за Има Такъв Народ е комплицирана. Но виждаме един радикално друг метод и една радикално друга рамка спрямо предходното Народно заседание, спрямо първичното им изказване за един кабинет, който не бяха комуникирали с никого. Категорично има рецесия на легитимността, когато е толкоз невисок процентът на гласуващите, когато най-голямата парламентарна група е с 65 гласа, когато така наречен „ партии на митинга “ сами не могат да образуват кабинет, явно е сложена под въпрос легитимността на политиката като цяло. Това съгласно мен сътрудниците от Има Такъв Народ са го разбрали и аз поздравявам стартирането на едни договаряния, които първо са положителни като звук, също така са отворени и обществени и четвърто се оказа, че диалозите сред групите са много задълбочени и експертни. “

Костадинов изрази мнение, че има нещо положително в това, че няма да се върви към съдружни кабинети и съдружни държавни управления. А що се отнася до суверенът, той се е произнесъл изрично за това, че пътят към стабилността в страната е в разговора и обединяването към най-важните дела. Според Костадинов е пристигнало времето, в което разговорът ще се върне в Народното събрание, което е и най-логичното нещо за една парламентарна република. Това може би наподобява необичайно за огромна част от хората, които са привикнали да гледат на народните представители като безгласни очевидци на всичко, което се случва в страната.

„ Политическата и социално-икономическата рецесия, в която сме живели 12 години, дотам е проникнала и е кристализирала в голям брой държавни структури, в политически обединения, че ние фактически не можем да си представим, че най-естественото нещо е в това да си приказваме. Завръщането на нормализацията в политиката и във всички равнища на страната ни се вижда необичайно, съобщи Костадинов.

Още в първата седмица на 46-ото Народно заседание, парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ е входирала оферти за 5 законопроекта, касаещи най-важните цели на българските жители, свързани с повишение на приходите и виталния стандарт, опазването на здравето и прекратяването на корупционните практики, понижаване на безработицата, икономическо възобновяване и напредък и повишение на пенсиите.

Народният представител Атанас Костадинов, който е и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, не пропусна да направи коментар за последния пленум на социалистите.

Според него е значимо да се регистрира всяко мнение, всеки да каже какви са му грешките и да се върви напред. Костадинов изрази мнение, че подобен катарзистичен миг постоянно е нужен, с цел да може откакто е изказано всичко, оттук насетне приоритет да бъде съответното присъединяване на Българска социалистическа партия в политическия развой и да се върви към точка на равновесие в партията и в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР