По традиция първото заседание от новата сесия на Народното събрание

...
По традиция първото заседание от новата сесия на Народното събрание
Коментари Харесай

Ваканцията свърши: Започна новата сесия на Народното събрание

По традиция първото съвещание от новата сесия на Народното събрание беше намерено с химните на България и на Европейския съюз (ЕС). Предстои парламентарните групи да излязат с заявления за новия политически сезон.
 
 БГНЕС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пожела на народните представители наситена и резултатна парламентарна активност , която да е част от напъните за обезпечаване на разцвет на страната и нейните жители. Нека си пожелаем годината да бъде ползотворна и сполучлива, дано всички наши старания и дейности бъдат градивни и градивни , уточни тя.
 

Караянчева подчертава, че тази година предстоят европейски и локални избори и това допуска политическо говорене и партийно опълчване. " Но от нас зависи да превърнем вота не в мотив за оклеветяване на съперника, а в оспорвано спортсменско съревнование с ясни и мощни политически послания ", акцентира в изявлението си тя.
 
 БГНЕС-->

Караянчева означи, че тази година ще се празнуват и 140 години от учредителното Народно заседание и приемането на Търновската конституция. След това партиите обрисуваха своите визии и цели през сегашния политически сезон.
 
 БГНЕС

" Иска ми се прагматизмът в пленарната зала да заглуши популизма. Партия ГЕРБ се гордее с това, че се възприема като най-европейската партия у нас ", съобщи в декларация от името на Парламентарната група на ГЕРБ ръководителят й Цветан Цветанов. " От 23 до 26 май към 500 млн. жители на Европейски Съюз ще избират евродепутати. ГЕРБ си слагаме задачата да имаме 6-ма или повече депутати в идващия Екологичен потенциал ", добави той.
 
 Корнелия Нинова парламент БГНЕС

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи от своя страна, че Българска социалистическа партия упорства за предварителни парламентарни избори . За нас 2019 година ще постави завършек на статуквото и начало на смяната в България и Европа. Нестабилност, неустановеност, растяща беднотия, корупция, несръчност на ръководството във вътрешната и външната политика - и това единствено за първите 10 дни на 2019 година Това съобщи в декларация от името на Българска социалистическа партия за България водачът Корнелия Нинова.
 
 БГНЕС

Председателят на ПГ на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров съобщи, че Европейският съюз е конструиран погрешно и би трябвало да бъде съюз на отечествата . „ Годината, в която влизаме, ще бъде историческа за Европа. Това ще бъде година на разбъркване на пластовете. Европа би трябвало да реши каква ще бъде “, акцентира Сидеров.
 
 БГНЕС

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ дефинира ръководството на страната през 2018 година с три думи - кавги и пропуснато време . " Със кавги стартира годината, със кавги приключи. Политически - в огромната и дребната обединения в страната и чужбина. Политически, морални. Примери доста ", акцентира Карадайъ.
 
 БГНЕС

За водача на партия " Воля " Веселин Марешки 2019 година ще бъде знакова за България и цяла Европа. " Ще стане ясно дали Европейският съюз, в който членуваме от 12 години, ще се разпадне или ще продължи да съществува, само че по радикално друг метод ", акцентира той.
 
 БГНЕС

Парламентарният надзор се чака да стартира в 11.00 ч. На въпроси ще дават отговор вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министрите Нено Димов, Красимир Вълчев и Теменужка Петкова. В програмата на депутатите за през днешния ден е и първо четене на промени в Закона за отглеждането на животни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР