Авторът Джон Бойн се извинява на писателя на Отец Тед Греъм Линехан за критиките по въпросите на транссексуалността: „Ти беше прав, аз грешах“

...
По това време той написа статия, критикуваща Линехан - откровен
Коментари Харесай

По това време той написа статия, критикуваща Линехан - откровен критик на транссексуалната самоидентификация - за участието му в дебата, публикувано в The Irish Times.

Бойн сега сподели пространно извинение на автора на Отец Тед в X, известен преди като Twitter, обяснявайки, че се е замислил, когато е видял обратната реакция срещу певицата Ройзин Мърфи за това, че критикува блокерите на пубертета в публикация в личния й акаунт във Facebook.

Изображение: Ройзин Мърфи на концерт в Гластънбъри през 2022 г. Снимка: AP

Бойн, който е гей, се озова на същата страна като Линехан в защита на Мърфи на фона на съобщенията, че някои от предаванията й са били отменени.

В своето извинение ирландският автор написа: „Греъм Линехан – който без съмнение е един от най-добрите ни сценаристи – е пожертвал огромни суми в подкрепата си на жени, деца, гей мъже и лесбийки Той е преживял травма в личния си живот, бил е хулен за възгледите си онлайн, във вестниците и по телевизията. В момента той не може да работи в индустрията, която обича.

„Няма правна причина да публикувам това съобщение – всъщност Греъм ще бъде толкова изненадан от появата му, колкото всеки друг – но аз съм обмислих много това и осъзнах, че всичко, което направих в това парче преди 5 години, беше да добавя към купчината на почтен човек на уязвимо място, когато можех да използвам платформата си, за да го защитавам и подкрепям.

„Греъм, без двусмислие, без извинения и без увъртане: ти беше прав, аз грешах и се извинявам.“

Линехан прие извинението, като написа: „Не знам какво да кажа. Извинението е прието, очевидно. Казах някои неща в гняв на Джон, които трябва да са направили това двойно по-трудно за писане, така че специално му благодаря, че пренебрегна това. Много почтено от твоя страна, Джон, благодаря ти."

Това идва, след като другата ирландска звезда Мърфи, номинирана за Меркюри соло музикант след фронтмен денс група Moloko, се сблъска с критики за публикация, която тя сподели във Facebook, в която според съобщенията тя каза, че блокерите на пубертета „са по дяволите… големи фармацевтични компании се смеят чак до банката“ и че „малките объркани деца са уязвими и трябва да бъдат защитени“.

Тя по-късно издаде извинение на X, като каза: „Много съжалявам, че моите коментари бяха директно наранени за много от вас. Сигурно сте изпитали огромен шок, заслепен от това толкова внезапно. Разбирам, че фиксираните изгледи не са полезни, но наистина се надявам хората да разберат, че загрижеността ми е от любов към всички нас.“

Прочетете повече:
МП казва, че е била „отменена“ заради изгледи, свързани с пола
Жена, която загуби работа заради трансгледки, получи обезщетение

Преди Бойн да му се извини, Линехан беше разпитал писателя относно защитата му на Мърфи, пишейки на X: „Виждайки добродетелта на Джон Бойн, сигнализираща за Ройзин Мърфи когато той ентусиазирано се присъедини към отмяната ми, беше истинско зрелище."

Линехан създател на комедията на Channel 4 Father Ted и по-късно написал Black Books и The IT Crowd.

Бил е забранен от X, по-рано известен като Twitter, през 2020 г. за нарушаване на правилата му относно „омразно поведение“ с коментари за транс хора, но акаунтът му беше възстановен, след като Илън Мъск пое управлението.

През август, Edinburgh Fringe Festival място, Leith Arches, .

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР