По това време на годината обичаме да ходим по белия

...
По това време на годината обичаме да ходим по белия
Коментари Харесай

Ето как да предпазим обувките си от лошите зимни условия

По това време на годината обичаме да вървим по белия сняг и да чуваме по какъв начин пука под краката ни. Подобно наслаждение обаче има своите дефекти, тъй като постоянно след зимни разходки по обувките ни остават бели петна от солта, употребена за размразяване на снега от настилките. Как да предпазим обувките, тъй че да не се снабдят с петна?

Солените петна, които се появяват върху обувките през зимата, постоянно са сложни за унищожаване и повреждат самите обувки. Натриевият хлорид, съдържащ се в солта, употребена за размразяване на сняг и лед, е съединяване, което може да аргументи трайно обезцветяване на кожата, гравиране в повърхността й и даже дисторция, заради което е значимо вярно да предпазвате обувките си.
Как да разшириш тесните обувки?
Преди всеки сезон разрешаваме на сърцето си да ни управлява повече, в сравнение с би трябвало да го прави: когато забележим чифт обувки на раз...
Прочети повече
Трябва да се употребяват подобаващи препарати, които ще обезпечат на материала мощна отбрана против вода, тиня и сол. В допълнение към качеството на кожата, тя е един от основните фактори, определящи успеваемостта на обезсоляването на обувките.

Почистване

Ако извадите от кутията обувките, които сте носили предишния сезон, преди да нанесете няколко пласта защитни препарати, би трябвало авансово да почистите кожата. Първо, подсушете, с четка за обувки отстранете пясъка. След това горната част на обувките се измива усърдно, за което може да употребявате купа с хладка вода и специфичен сапун за кожа или почистващи течности. Потопете обувките щедро във вода и изтъркайте с гъба. Въпросът е да се почистят добре порите на кожата и да се отмият замърсяванията от предходния сезон.

Подсушете обувките с памучна забрадка и ги оставете да изсъхнат на стайна температура за няколко часа, надалеч от нагреватели. Ако обувките са нови, стъпката за разчистване не се отнася за тях. Достатъчно е да ги избършете от прахуляк с влажна забрадка и след изсъхване можете да нанесете импрегнирането.
Този елементарен трик ще ви избави от белите петна по обувките през зимата
През зимата пътищата и тротоарите се обработват с реактиви, които оставят петна по обувките. Те с изключение на, че са сложни за унищожаване, имат...
Прочети повече
Как да премахнете петна от сол?

Какво да вършим обаче, когато петна от сол по обувките не са избегнати? Може би още не е късно! Важно е да започнете да почиствате обувките си допустимо най-скоро. Стари, сухи линии, надълбоко " захапани " в царевицата материята на обувката може да се окаже в действителност сложна или даже невъзможна за унищожаване. Но в случай че сте обезпечили на обувките съответна отбрана, не би трябвало да имате огромни проблеми с премахването на остатъците от сол. Когато планирате да излезете на открито, само че се страхувате, че обувките ви ще пострадат, можете да вземете мокри кърпички със себе си.

Най-добре е да изберете тези, леко напоени със зехтин, които ще оставят внимателно покритие върху обувката, ще я намажат малко и по този начин ще я предпазят. Вместо кърпички можете да употребявате и лоен овлажняващ крем (нанасянето му обаче е по-трудно от избърсването на обувките с кърпа). Други способи за унищожаване на петна от сол включват премахването им с мляко, оцет или лимонен сок.

Понякога содата бикарбонат също е надеждна, само че би трябвало да се внимава, тъй като от време на време може да се окаже прекомерно мощна – зависи от материала, от който са направени обувките. Ако тези способи не оказват помощ, можете да посегнете към наличните на пазара средства за премахване на сол, които имат мощен резултат срещу петна, като в това време не повреждат обувките, само че обезпечават и отбрана.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР