По-топло време от обичайното очакват синоптиците през март. Според прогнозата

...
По-топло време от обичайното очакват синоптиците през март. Според прогнозата
Коментари Харесай

Времето през март - по-топло от обичайното, но ще има и застудявания

По-топло време от нормалното чакат синоптиците през март. Според прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология най-ниските градуси ще бъдат сред - 5 и 0, а най-високите - сред 20 и 25. Валежите ще са към нормата.

През първите дни от месеца температурите ще са по-високи от нормалните. Ще доминира облачно време, тук-там - основно в западната половина от страната, ще има превалявания от дъжд, а в планините над 1800-2000 м – и от сняг. В източните региони ще има мъгли или ниска слоеста облачност. Там дневните температури ще остават най-ниски. По-значителни разкъсвания и понижения на облачността се чакат към 3-4 март.

Към средата на първото десетдневие ще има забележителна облачност и превалявания от дъжд на повече места в страната. Температурите ще се намалят и ще се приближат до климатичните правила.

Повишава се вероятността за превалявания от сняг в ниските планински региони и тук-там в Северна България. До края на интервала ще доминира облачно време, ще има и превалявания, най-вече от дъжд.

През второто десетдневие се чака температурите да бъдат по-високи от нормалните. Относително по-малка възможност за превалявания и интервали с по-значителни разкъсвания и понижения на облачността ще има първоначално и в края на десетдневието, а към средата му вероятността за превалявания е огромна.

Третото десетдневие се чака да стартира с повече слънчеви часове в по-голямата част от страната. Около средата и до края на интервала изгледите са за най-вече облачно време, чести превалявания от дъжд и температури към и по-високи от нормалните за края на март.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР