По странен начин темата за червените линии изчезна някъде. Или

...
По странен начин темата за червените линии изчезна някъде. Или
Коментари Харесай

Медведев отговори на ултиматума на Зеленски: Киев е руски град

По чудноват метод тематиката за алените линии изчезна някъде. Или терминът се проточи, или фантазията - какво друго да заплашва - пресъхна. Но тъкмо през тази седмица в извънредно разширеното схващане на Владимир Зеленски се роди една концепция от планетарен мащаб. И тук към този момент Вашингтон трябваше да тегли алена линия. Категорично. И въобще не поради Русия.

Събитието, което притегли вниманието, срещата на върха на Г-20, в този момент никой тук въобще нямаше да забележи, в случай че не беше Зеленски с неговия „ ултиматум “ към Русия – територии, репарации, компенсации и други фантазии.

Имаше два отговора. Първият дойде много бързо. Шумно, енергично, най-значимото от началото на СВО. И може би най-точно. Този път, съгласно украински данни, вследствие на удара имаше 96 ракети и трима (!) починали цивилни. За съпоставяне, на 10 октомври (по същите украински данни) Русия е изстреляла 84 ракети и са убити 23 цивилни.

В резултат на това през днешния ден към 50% от цялата енергийна система на Украйна е развалена. В Киев, Лвов и редица други градове трябваше да бъдат анулирани графиците за прекъсване на тока - те са физически невъзможни за съблюдаване, тъй че зареждането се изключва при нужда, съгласно обстановката. Одеситите, откакто са се трудили на мрачно, към този момент са почнали да излизат по улиците в символ на митинг.

Вторият отговор в края на седмицата документално (в Telegram) даде Дмитрий Медведев. „ За да стане всичко доста ясно какво и по какъв начин да се върне “, той реши да „ подсети неоспоримите обстоятелства “. А точно:

„ 1. Киев е столицата на Древна Рус. 2. Киев е огромен малоруски град в границите на Руската империя. 3. Киев е републиканската столица на Съюз на съветските социалистически републики. И най-после, Киев е просто съветски град, в който хората постоянно са мислили и говорили съветски.

А що се отнася до обстоятелството, че съществуващата в Русия „ партия на мира “ може да се опита да отстъпи, Рамзан Кадиров сподели: „ в случай че ненадейно се случи невъзможното и СВО завърши, без да съблюдава тези (руските, ред.) условия, тогава ще има доброволци в Чеченската република, измежду които ще бъда и аз, който ще накарат бандеровските фашисти и шайтани да дават отговор за всяка капка кръв ".

Всичко това обаче беше във към този момент познатата скица. Но едно събитие, или по-скоро реакцията към него, излезе от това платно. Украйна инцидентно (не се изключва обаче умисъл) удари полски трактор на полска територия с ракета от комплекса С-300. И Зеленски мигновено го трансформира в съветска офанзива против страна от НАТО.

Байдън трябваше да го среже като старейшина. И това беше самата алена линия – Съединени американски щати няма да разрешат спорът да се придвижи от полосата Русия-Украйна (като уплътнение и физически актьор) в положение Русия-НАТО непосредствено. Разходите са прекомерно високи. На Зеленски даже беше намекнато, че може да стане противен, в случай че продължи да въвлича други страни в борбата.

И тук, апропо, можете да обърнете внимание на присъдата по делото на малайзийския Боинг. Въпреки обстоятелството, че това беше предрешено още преди началото на следствието, изцяло неясно е за какво се стигна до следствието и правосъдния развой.

Виновните бяха посочени и друго не се очакваше. Но забавното е, че самата страна Русия не беше приета за отговорна и като цяло беше сложена в скоби. А тогава какво да вършим със глобите, наложени на Русия след свалянето на MH17? И няма да разберете - или топене, или явно договаряне....

Сделката със зърно да вземем за пример е обновена. А Организация на обединените нации даже се закле, че в този момент несъмнено ще се опита да деблокира съветските доставки на торове и зърно. Въпреки това Организация на обединените нации тази седмица, само че малко по-рано, одобри резолюция за съветските златни и валутни запаси.

Правно нищожен, само че на доктрина допускащ на страните, както означи Медведев, да одобряват „ национални закони за кражба на съветски активи “. Според него това „ наподобява като началото на мъката на Организация на обединените нации като съществена интернационална институция за помиряване. Краят ще бъде мъчителен за цялата интернационална общественост. ”

Между другото, в този подтекст ще бъде забавно да погледнем реакцията на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида, която изпрати извънредно видео с изтезанието на съветски пандизчии. И изобщо реакцията на интернационалната общественост. Засега е тишина. Защото, от една страна, Западът би трябвало да поддържа Украйна, а въпреки това, по какъв начин да изясни на елементарните гласоподаватели нуждата да поддържат разбойници?

Още една седмица имаше поздрави от " предвоенното " минало. Владимир Владимирович сподели, че колите „ би трябвало да станат доста по-достъпни за руснаците “, а банките би трябвало да спрат „ да пият кръв от хората “.

За банките той имаше поради издаването на заеми на пенсионерите, които банкстерите по-късно не престават да издояват „ до гроба “. Защо от " предвоенното "? Ами спомнете си какъв брой пъти президентът сподели безусловно верни неща и по какъв начин свърши всичко. Че „ банките би трябвало да спрат да пият кръвта на хората “ беше като да кажеш на зимата да не идва. Има неща, които са фундаментално невъзможни при капитализма.

Надежда обаче има. Ако се вгледате деликатно, можете да видите, че с началото на специфичната военна интервенция капитализмът стартира да се трансформира. Но скоростта на смяната е плашещо мудна – а без промени в страната успеха ще бъде все по-трудна.

Е, и за положителното - за обичайното семейство, идиличните наслади. Другарят Ким Чен Ун заведе щерка си на работа и дружно изстреляха огромна балистична ракета, способна да доближи Америка в сивото есенно небе. Ракетата излетя и начерта алена линия в небето. Ярко. И въобще неотнасящо се за Русия.

Превмод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР