По-старите автомобили могат да направят въздуха мръсен по няколко различни

...
По-старите автомобили могат да направят въздуха мръсен по няколко различни
Коментари Харесай

Как старите коли замърсяват въздуха

По-старите коли могат да създадат въздуха замърсен по няколко разнообразни метода. Един от главните способи е посредством излъчванията, които създават.

Автомобилите, които са създадени преди въвеждането на по-строги разпореждания за излъчванията, постоянно имат по-малко ефикасни мотори и отделят по-високи равнища на замърсители, като въглероден оксид, азотни оксиди и фини прахови частици.

Лошото качество на въздуха е нездравословен за планетата.

Тези замърсители могат да допринесат за неприятно качество на въздуха, което може да има негативно влияние върху човешкото здраве и околната среда.

Например излагането на високи равнища на фини прахови частици може да усили риска от респираторни и сърдечно-съдови проблеми, до момента в който азотните оксиди могат да допринесат за образуването на смог и киселинен дъжд.

В допълнение към излъчванията, по-старите коли може също да бъдат по-малко ефикасни, което може да докара до нараснали излъчвания на парникови газове като въглероден диоксид.

Тези излъчвания способстват за изменението на климата, което може да има широкообхватни и дълготрайни въздействия върху планетата и нейните поданици.

Като цяло, до момента в който по-старите коли може да имат сантиментална стойност, прочут сексапил и прелест, те са склонни да бъдат по-малко екологични от по-новите модели.

Екологични ограничения по отношение на замърсяването на въздуха

В резултат на това доста страни са въвели разпореждания и тласъци, с цел да насърчат хората да преминат към по-икономични и по-чисти транспортни средства.

В доста случаи може да бъде мъчно или скъпо да се модернизират по-стари коли с по-ефективна или по-чиста технология.

Все отново има няколко неща, които хората могат да създадат, с цел да оказват помощ за понижаване на въздействието върху околната среда на техните по-стари транспортни средства.

Един метод е да практикувате положителни привички за поддръжка, като да вземем за пример поддържане на мотора на автомобила надъхан и вярно напомпани гуми, защото това може да помогне за възстановяване на горивната успеваемост и понижаване на излъчванията.

Освен това хората могат да се опитат да понижат зависимостта си от колите си, като вървят пешком, карат велосипед или употребяват публичен превоз, когато е допустимо, или като споделят кола с други.

Струва си да се означи, че по-новите коли не са безусловно ваксинирани против замърсяването на въздуха и изменението на климата.

Дори най-чистите и най-ефективни транспортни средства към момента оказват известно влияние върху околната среда и в последна сметка най-ефективният метод за понижаване на излъчванията е да се отклоним напълно от изкопаемите горива и да прегърнем по-чистите, възобновими енергийни източници.

Как се подтиква прекосяването към нискоемисионни коли

Ето за какво доста страни и райони работят за прекосяване към електрически транспортни средства и други различни форми на превоз.

Електрическите коли създават нулеви излъчвания в изпускателната тръба, което ги прави доста по-чист вид от обичайните бензинови или дизелови транспортни средства.

Въпреки това е значимо да се означи, че изгодите за околната среда от електрическите коли зависят от това по какъв начин се генерира електричеството, употребявано за зареждането им.

Ако електричеството се генерира от изкопаеми горива, общото влияние върху околната среда може да бъде сходно на това на автомобил, задвижван с бензин.

В допълнение към електрическите коли има и други технологии, които могат да оказват помощ за понижаване на въздействието на превоза върху околната среда.

Например транспортните средства с водородни горивни кафези създават единствено вода като непряк артикул, а биогоривата могат да бъдат създадени от възобновими източници като култури или отпадъчни материали.

Всяка от тези технологии обаче има собствен неповторим набор от преимущества и дефекти и най-ефективният метод може да варира според от фактори като местонахождение, инфраструктура и локални разпореждания.

В резюме - по-старите коли могат да допринесат най-вече за своите замърсители и излъчвания на парникови газове.

Въпреки че може да не постоянно е допустимо да се заменят по-старите транспортни средства с по-нови, по-ефективни модели, има стъпки, които хората могат да подхващат, с цел да понижат въздействието на своите транспортни средства върху околната среда, като да вземем за пример да поддържат колите си вярно и да понижат зависимостта от тях, когато е допустимо.

В последна сметка обаче най-ефективният метод за справяне с въздействието на превоза върху околната среда е прекосяването към по-чисти, по-устойчиви форми на превоз като електрически транспортни средства и различни горива.

Ето за какво, „ Екометал инженеринг “ ЕООД е тук, с цел да подкрепи за екологичното отнасяне на металните боклуци, рециклира остарели и износени, негодни за приложимост

Организацията има в цялата страна, като по телефона или посредством питане в чата, а кол-центъра ни работи всеки ден от 08 до 20 часа без почивен ден.

За всяка закупена кола издаваме уверение за дерегистрация важащо пред КАТ, с което комфортно се отписва от системата, с цел да не текат повече налози и такси за нея.

Осигуряваме безвъзмезден превоз и транспарантна оценка, в това число и посредством калкулатор на челната страница.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР