По случай Световния ден на глаукомата, който се отбелязва на

...
По случай Световния ден на глаукомата, който се отбелязва на
Коментари Харесай

Очна болница във Варна предлага безплатни изследвания за пациенти с глаукома

По случай Световния ден на глаукомата , който се отбелязва на 12 март, Специализираната болница по очни болести във Варна предлага безвъзмездни проучвания на зрителното поле на пациенти с това заболяване, които са на лекуване с местен медикамент (капки), оповестиха през днешния ден от пресслужбата на Медицинския университет в крайморския град.

Изследванията ще се организират в интервала 13-17 март . Пациентите би трябвало да си запишат авансово час на телефон 052/634-901. Тези, при които се открият значими промени в зрителното поле, ще получат консултация със експерт.

Глаукомата, наричана " тихият апаш " поради бавното и безсимптомно придвижване на заболяването, води до заличаване първо на периферното, а най-после и на централното зрение. За Българска телеграфна агенция от университета прецизираха, че през идната акция ще се правят безвъзмездни компютърни периметри на пациенти, към този момент диагностицирани със болестта.

Съществуват разнообразни технологии за проучване на зрителното поле, като в Очна болница във Варна се работи по одобрена от Европейската глаукомна асоциация методология и с съвременна инсталация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР