По случай празника на курорта, минералната вода и балкана Вършец

...
По случай празника на курорта, минералната вода и балкана Вършец
Коментари Харесай

Акордеонистката Вероника Тодорова изнесе концерт във Вършец

По случай празника на курорта, минералната вода и планината Вършец 2021 година Вероника Тодорова изнесе концерт на летният амфитеатър в парка на града.
Тя е родена в Плевен, само че като дете живее в село Дебнево, Троянско. Учи акордеон от 6-годишна, първо при Димитър Цветков в Ловеч, а по-късно при Мариета Жекова в Троян. Три пъти става притежател на купата на България по акордеон.
През 2005 година отпътува за Германия. На международното състезание в Норвегия през 2006 година е оповестена за най-хубавата акордеонистка в света. През същата година печели и купата занаятчия на Германия. Европейски медии я виждат след взаимните ѝ концерти с Ренцо Руджери – италианска джаз-акордеон звезда и неин професор, който към този момент написа музика особено за нея.
Междувременно завоюва призови места на състезания във Финландия, Австрия, Словения, Италия, Сърбия, Чехия и Швейцария. Пет години (2012-2017) е стипендиант във Франкфурт на академията „ Йехуди Менухин “. Програмата и стига до рекордните 150-170 концерта в границите на 365 дни.
Основателка е на триото “Вероника Тодорова Бенд” с Аксел Шпрайцер – дръмс музикант, и Детлеф Гьорке – бас-китарист. Танго, джаз и български фолклор са най-предпочитаните стилове от музикантите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР