По случай Международния ден на хората с увреждания, който се

...
По случай Международния ден на хората с увреждания, който се
Коментари Харесай

Вижте как Алма матер подкрепя незрящите

По случай Международния ден на хората с увреждания, който се отбелязва на 3 декември, Университетският спектакъл "Алма Алтер " към Софийския университет, Театър-студиото 4хС и Националното читалище на слепите "Луи Брайл 1928 " провеждат Националния книжовен конкурс за незрящи "Словото като избавление ". Това оповестиха от СУ.

Участниците ще вземат участие в курс по "Творческо писане ", с ментори Николай Георгиев и Марин Бодаков. Всеки от участниците има правото да кандидатства с най-вече три свои непубликувани произведения. Жури в петчленен състав, отпред с проф. Боян Биолчев, ще избере спечелилите.

На брайл ще бъдат издадени част от творбите и те ще бъдат показани под формата на поетически театър на церемонията по награждаването на 16 март 2021 година Първата премия от литературния конкурс е 1000 лева, втората премия - 700 лева, а третата премия е 500 лева Заявка за присъединяване, в свободен текст, може да се изпрати на имейла: [email protected], до 31 декември 2020 година Проектът се финансира от Националния фонд "Култура ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР