По случай големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам, читалище „Юмер Лютфи”

...
По случай големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам, читалище „Юмер Лютфи”
Коментари Харесай

Грандиозен концерт за Рамазан Байрам в Кърджали

По случай огромния мюсюлмански празник Рамазан Байрам, читалище „ Юмер Лютфи” изнесе величествен концерт във вторник вечерта в Дома на културата в Кърджали.

Културната демонстрация почетоха регионалният ръководител на Движение за права и свободи Изет Шабан, общинският водач на Движение за права и свободи в Кърджали и зам.-кмет на община Кърджали Мюмюн Али, общинският водач на Движение за права и свободи в Кирково доктор Ерджан Фърънджъ.

Присъстващите не спираха с аплодисментите, омаяни от осъществяванията на ансамбъла за турски песни и танци „ Кърджали “ с художествени ръководители Юксел Есен и Себахат Неджиб, детската фолклорна група и балетната групировка „ Сюрприз “.

Публиката се наслаждения и на осъществяванията на солистите от духовното средище – Илайда Шефкед, Берту Мюмюн. Най-бурните овации бяха за солистката Айсун Ахмед от кирковското село Фотиново, която изпя известните турски национални песни „ Осман ага” и „ Дере гелийор”, и с гения си сподели, че в бъдеще ще стане известна певица.

С доста овации бяха посрещнати и осъществяванията на националния танц „ Ерик далъ “ (Сливов клон) на групата от Фотиново с началник Зекийе Хасан. A обичайна игра „ Зейбек” потопи феновете измежду чудното чудо на турските национални танци.

Концертът, който бе подарък за кърджалийци и гостите на града по случай Рамазан Байрам, приключи с песента „ Целият свят да е празник”, изпята на турски език от всички присъстващи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР