По случай един от най-светлите християнски празници през лятото Успение

...
По случай един от най-светлите християнски празници през лятото Успение
Коментари Харесай

Фондация Нашият дом е България с морски концерт в прослава на Дева Мария за трета поредна година

По случай един от най-светлите християнски празници през лятото Успение на Пресвета Богородица фондация " Нашият дом е България " ще отдаде респект на Божията майка с церемониален концерт - “Пристан на избавление ”. 


Събитието ще се организира на две дати - 13 и 15 август. А мястото е алегорично - на брега на морето и пред силуета на 200-годишния православен каменен Храм „ Успение на Пресвета Богородица “ – страж и знак на Царево, върху самия географски лимит на българската земя.

 

Родолюбивата фондация, чийто идеолог и главен деятел е арх. Пламен Мирянов, посвещава тържественото събитие на Пресветата Владичица - Извора на Живата Вода, Красивата и многоплодна Лозница, към Онази, която роди Спасителя на нашите души, за трета поредна година.

 

Пред необятната морска простор и коприната на тихото небе, на свещения и избавителен бряг на България, присъстващите ще попаднат във вълшебната атмосфера на тържествени църковнославянски песнопения, палитра от красиви фолклорни песни, шедьоври от класическата музика, рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от профилирано художествено осветяване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР