По случай 40-годишнината от вписването наРилския манастирв Списъка на световното

...
По случай 40-годишнината от вписването наРилския манастирв Списъка на световното
Коментари Харесай

Фотоизложба за Рилския манастир гостува в централата на ЮНЕСКО в Париж

По случай 40-годишнината от вписването наРилския манастирв Списъка на международното завещание в интервала от 24 до 28 април 2023 година в централата на ЮНЕСКО в Париж се показва фотоизложба с наслов „ Сърцето на България “, заяви Министерство на външните работи.

Тя показва 20 впечатляващи фотографии от Рилския манастир и минава под патронажа на Българската православна черква.

Организатор на изложбата е Институтът по Балканистика с Център по Тракология към Българската академия на науките, с поддръжката на Министерството на образованието и науката, на Държавния културен институт към министъра на външните работи и посолството на България във Франция.

Официалното разкриване на експозицията се състоя на 24 април 2023 година Бе показана историята на Рилската Света обител, нейната значителност като обект на международното културно завещание и ролята ѝ за запазване на българската нематериалност през вековете. Участваха проф. Румяна Прешленова, шеф на Института по балканистика с Център по Тракология към Българска академия на науките, доктор Александра Миланова, теоретичен координатор на изложбата, отец Иван Карагеоргиев, представител на БПЦ. Посолството на България във Франция бе представлявано от госпожа Зорница Грекова, заместник-постоянен представител на България при ЮНЕСКО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР