По случай 24 май книгите и писмеността се завръщат на

...
По случай 24 май книгите и писмеността се завръщат на
Коментари Харесай

"Да поЧетем": По случай 24 май книгите се завръщат на площад "Славейков"

По случай 24 май книгите и писмеността се завръщат на площад " Славейков " с фестивала " Да поЧетем ". Събитието включва обиколки из близките литературни забележителности, разкази за българските класици, както и разнородни модерни прочити на българското творчество, книжовен базар, аудио истории, детска литературна работилница, импро спектакъл и хип-хоп концерт по текстове от български стихотворения.

Програмата на сцената на " Да поЧетем " стартира в 11:00 часа с четене и литературна работилница за деца. Заедно с Катя Антонова, героите на " Феята от захарницата " и Силвия Петкова малчуганите ще се впуснат в креативно премеждие, ще четат, слушат и основават истории. Популярният създател от " Бохемска София " Виктор Топалов ще води искащите да научат повече за българските класици, творили към площада, на обиколка из " Кварталът на писателите ", а следобяд ще се организира първият куиз навън на тематика българска литература.

Привечер събитието продължава със смехотерапия от Цветелина Цветкова, а актьорите от импро спектакъл " Както ви харесва " ще включат публиката в импровизационното предизвикателство " Ти четеш, ние играем ". Празникът ще приключи с осъществяване на, който ще рапира българска лирика.

 Организаторите на фестивала насочиха обръщение, изписвайки 85-метров надпис
© „ Да поЧетем “

Организаторите на фестивала насочиха обръщение, изписвайки 85-метров надпис " Да поЧетем " по протежението на целия площад " Славейков ".

Специално за мотива площадът ще осъмне с нова фестивална визия с главен лайтмотив, въодушевен от българската кирилица, комфортни места за четене, бар зона и мини базар за книги и истински литературни сувенири. От сутринта на 24 май гости и минувачи ще се потопят в атмосферата на празника с аудио фрагменти от Иван Вазов, Пенчо Славейков, Пейо Яворов, Христо Смирненски и други български създатели от библиотеката на Storytel. През целия ден посетителите ще могат да си закупят " книга-изненада " от огромна отворена книга-инсталация.

За анонсиране на разрастващата се стратегия на фестивала, уредниците насочиха своето обръщение, изписвайки 85-метров надпис " Да поЧетем " по протежението на целия площад " Славейков ", с цел да поканят всички жители на столицата да почетат най-българския празник или просто да дойдат на " Славейков " в празничния ден, с цел да послушат или почетат обичана книга. Ежегодната самодейност за 24 май припомня за символичната връзка на площад " Славейков " с литературата и книгите и тази година става главно събитие в културния календар за празника на Столична община.

Актуална информация за събитието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР