По-скоро политически стерилен кабинет, без участието на ярки политически фигури.Така

...
По-скоро политически стерилен кабинет, без участието на ярки политически фигури.Така
Коментари Харесай

Томислав Дончев вижда политически стерилен кабинет с третия мандат

" По-скоро политически безплоден кабинет, без присъединяване на ярки политически фигури. ”

Така вижда опция за състояване на държавно управление Томислав Дончев от ГЕРБ. 

Според ГЕРБ-СДС било най-вероятно да се излъчи постоянен кабинет, с третия мандат, добави той пред Нова тв в сряда заран.  

Това трябвало да стане с допустима най-широка поддръжка, само че не и по формулата " всички са в ръководството ", тъй като тогава в съпротива оставал народът.

" С колкото може повече партии, с явен лист на цели, даже със период на валидност, задания, които да свърши ", сподели той.

" Не настоявам, че това е само вероятният разновидности, евентуално има и други. Може да изхабим мегавати политическа сила дали първият би трябвало да поддържа втория или вторият - първия, което е безсмислено ", добави Дончев.

На въпрос дали е допустимо ГЕРБ да даде поддръжка за правителство на " Продължаваме промяната " с министър председател от тази партия, Дончев отговори, че всичко е допустимо, „ в това число сходен другоземен вид ”.

„ Ако има добра новина от срещата през вчерашния ден, тя е, че можем да приказваме ”, разяснява той диалозите, които бяха извършени сред представители на двете политически сили.

 По думите му партиите са се състезавали да ненавиждат съперниците си, а не са били задоволително ясни в това какви политики оферират на гласоподавателите. Според Дончев би трябвало да се откри вид по какъв начин политическите сили да излязат от „ окопите ”.

Той разяснява и въпроса дали ГЕРБ ще поддържа Политическа партия в настояването служебното държавно управление да внесе в Народно събрание проектобюджет за следващата година.

" Вижте диалозите през вчерашния ден. Разминаванията във връзка с макроикономическите индикатори, във връзка с прогнозите са в размер на десетки милиарди. Как при тази обстановка да бъде импортиран бюджет? ”, каза той.  По думите му „ внасянето на бюджет е извънреден ангажимент на кабинета, бил той служебен или постоянен ”. И добави, че Народното събрание не може да задължи държавното управление да го направи.

„ Границата на самосъхранението е там, където губиш напълно политически образ и физиономия, губиш повода хората да те харесват и да те обичат. Ние доста пъти сме доближавали тази граница ”, сподели Дончев на въпрос до каква степен от партията му могат да вършат взаимни отстъпки.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР