По същия начин, както се справи начело на прокуратурата –

...
По същия начин, както се справи начело на прокуратурата –
Коментари Харесай

Антикорупционното бъдеще с марка Цацаров - сватба или брадва?

По същия метод, както се оправи отпред на прокуратурата – нищо, празни приказки, нито едно приключено дело за корупция против представител на висшия ешелон на властта. Това съобщи юрист Михаил Екимджиев в коментар за бъдещето на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и разновидността Сотир Цацаров да я оглави. Екимджиев е сигурен, че Цацаров отпред на КПКОНПИ ще е доста по-лош вид от Филип Златанов отпред на КПУКИ, припомняйки прословутия случай с тефтерчетата на Златанов и кой би трябвало " да се удря ". Тези тефтерчета бяха откраднати от колата на вещото лице и казусът в тази тенденция остана отворен, а Златанов в последна сметка беше наказан условно на 3 години.
Изобщо не съм склонен с това мнение, отвърна Ясен Тодоров, който беше част от предходния Висш съдебен съвет като водещ тогавашната комисия по нравственос, а в този момент води етичната комисия на Прокурорската гилдия. Той блесна в така наречен SMS скандал - с съмнения, че е един от хората във Висш съдебен съвет, получавали непосредствено " упътвания " от Бойко Борисов Тодоров видя Цацаров като отличен правист, тъй като бил дълго време арбитър, а и е бил основен прокурор, като има сериозна роля за рухването на мониторинга на Европейска комисия за правораздаването.
Мониторингът падна, тъй като ние не желаеме да сме правова страна и да създадем правосъдна промяна, сигурен е Екимджиев. " Европейски Съюз не е Съюз на съветските социалистически републики и да пристигна с танковете да ни направи промяна ", съобщи той пред bTV и уточни, че Европейски Съюз с мекия напън, с който работи, не може да се оправи. Нямаше смисъл повече, безапелационен е юристът за какво се стигна до това. " Ако беше по този начин, мониторингът щеше да падне и за Румъния ", опонира Тодоров.
Вижте с какво се занимава КПКОНПИ – нито един политик от ръководещата партия, единствено с някой кмет и служител, сподели още Екимджиев, откакто Тодоров почна да изяснява по какъв начин комисията е основана и работи по рекомендации и насоки на Европейски Съюз. Тодоров разгласи, че КПКОНПИ е обезпечила и лишила имущество " в пъти над бюджета ѝ за прехрана ", само че не можа да отговори на въпрос какъв брой е бюджетът на Антикорупционната комисия и какъв брой е запорираното и в последна сметка отнетото имущество.
Удрят се хора и бизнеси с тази компания, с тотални запори преди да има правосъдно решение, уточни Екимджиев, а Тодоров отвърна: " Нали това искахме " и че би трябвало да се опасяват от закона. " Могат да ни тероризират до приключване на безспорната отминалост на досъдебното произвеждане ", безапелационен беше Екимджиев и добави, че когато нищо не бъде намерено и потвърдено пред съда, следва единствено едно: " Ами, съжаляваме ". Той беше безапелационен – институциите се вършат от хора, а уважението към хората се заслужава, не се дава безплатно. " Оптимист е този, който споделя и по-лошо може да стане ", иронизира Екимджиев за край Тодоров, който видя ярко бъдеще за КПКОНПИ под бъдещото управление на Цацаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР