По родните пътища опасности дебнат отвсякъде. Шофьорите са свикнали с

...
По родните пътища опасности дебнат отвсякъде. Шофьорите са свикнали с
Коментари Харесай

Внимавайте на Подбалканския път да не ви падне надлез на главата СНИМКИ

По родните пътища рискове дебнат отвред. Шофьорите са привикнали с дупките и не изключително равната пътна настилка в доста сектори, само че се оказва, че може заплахата да " пристигна " и от горната страна.

Такъв е образецът с надлеза на път I-6, край сливенското село Малко Чочовени.

За рисковото му положение заяви Диана Русинова от Европейския център по транспортни политики.
" Пазете се в региона на Малко Чочовени на път I-6 да не ви падне надлез на главата. Според АПИ всичко е тъкмо, тъй като две години не са преместили и едно камъче там.

Този надлез чиито греди са съвсем изцяло унищожени минава над път I-6 в региона на Малко Чочовени - област Силистра. По оценка на сътрудниците ми от Европейския център по транспортни политики () той е извънредно рисков. Няма въведена никаква краткотрайна организация на придвижването, която би могла вероятно да подсигурява сигурността на преминаващите.

В същото време Министерство на регионалното развитие и АПИ непрестанно успокояват, какъв брой доста пари харчат за поправки, както и че настоящия ремонт и поддръжката на пътища няма да стопира, макар че действително извършени поръчки и определени реализатор от две години - няма, какъв брой още няма да има, това никой не знае. Както се споделя Божа работа.

По всяка възможност това оборудване е в това положение, тъй като от там е минал извънгабаритен, който е развалил моста. Само да напомня, че разрешителните за този тип товари се издават от АПИ. Пътят също се поддържа от същите. Може би пък хората да не са видели при ежеседмичните им огледи, че надлезът е бил ударен преди две години. Случва се, въпреки всичко да не видиш, че оборудването може и да падне даже и на техните глави, до момента в който вършат въпросните огледи.

Бих желала да попитам - уважаеми дами и господа специалисти, инженери и министри какво чакате, да падне на главата на някой нищо неподозиращ жител и да го убие или това е нов тип нереално изкуство, което очевидно аз не разбирам? ", написа Русинова.

Снимки на въпросния надлез удостоверяват думите й. Действително доста мостови уреди постоянно увреждани от водачи на тежкотоварни камиони или извънгабаритни товари - постоянно и в градовете, само че какво се случва, откакто остранят заседналото транспортно средство? Има ли ремонт, кой го заплаща?  



   
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР