По разпореждане на Окръжна прокуратура - Хасково се извършват проверки

...
По разпореждане на Окръжна прокуратура - Хасково се извършват проверки
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверки за спекула в Хасковска област

По предписание на Окръжна прокуратура - Хасково се правят инспекции в комерсиалните обекти за продажба на хранителни артикули и в аптечната мрежа на територията на Хасковска област, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване. Те касаят законността по отношение на съблюдаване на наредбите на Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, Закона за храните, Закона за отбрана на потребителите.

Предприети са били ограничения за попречване на продажбата на хранителни артикули в магазините и лекарствени артикули в аптечната мрежа, както и в складовите бази и посредством разгласи, оповестени в интернет уеб сайтове, на спекулативни цени. На контролните органи - РЗИ, ОДБХ, Комисията за отбрана на потребителите, ОД на Министерство на вътрешните работи и Търговско дружество на Национална агенция за приходите е било предоставено да правят ежедневни и непрекъснати инспекции в комерсиалните обекти.



Контролните органи ще ревизират нарушаващи наредбите действия, свързани с търговия с хранителни артикули и лекарствени артикули без позволение, включително предложение и продажби по интернет, прецизират от прокуратурата. От Окръжна прокуратура - Хасково са указали на инспекторите от РЗИ - Хасково да извърнат изключително внимание на случаи, съдържащи информация за повишени цени на медицински маски от страна на производители и търговци на едро.

При открити нарушавания контролните органи ще подхващат дейности за налагане на административни наказания. В случай на открити данни за осъществени закононарушения е било указано да бъде уведомявана Окръжна прокуратура - Хасково.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР