По разпореждане на Николина Ангелкова, министерство на туризма сезира прокуратурата

...
По разпореждане на Николина Ангелкова, министерство на туризма сезира прокуратурата
Коментари Харесай

Ангелкова сезира прокуратурата за бариерата на Русалка

По предписание на Николина Ангелкова, министерство на туризма сезира прокуратурата за ограничение на достъпа към плажовете на Русалка с платена преграда . За обстановката се получиха сигнали в общественото пространство, изяснява министерството.

Компетентните органи би трябвало да ревизират дали са правомерни загражданията и кой ги е сложил за да ограничи достъпа към линията.

Плажовете са изключителна държавна благосъстоятелност и по закон достъпът до тях не може да бъде лимитиран. Общините са длъжни да обезпечат свободен и безвъзмезден пешеходен достъп на жителите до плажа.
 Каварна чака държавна интервенция в проблема с преграда и 8 лева такса до плаж
Каварна чака държавна интервенция в проблема с преграда и 8 лева такса до плаж " Русалка "

" Ангелкова и без друго има интензивност през последните дни поради цената на шезлонгите и неуспеха на сезона на някои места... да отиде до бариерата и да се вземе в ръце "

По този мотив Министерството на туризма изпраща писмо до кмета на община Каварна Нина Ставрева: " В сходство с пълномощията Ви по член 44, алинея 1, т. 8 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, е належащо да организирате осъществяването на условията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за обезпечаване на свободен и безвъзмезден достъп до морски плажове " Русалка - дребен плаж ", " Русалка - огромен плаж ", " Русалка - Хелинга ", " Русалка - Каяк ", " Русалка - централен ", " Русалка - Бейби плаж ", община Каварна, област Добрич, като за резултатите да уведомите Министерство на туризма ".

По мотив на постъпвали тъжби от жители, Министерството на туризма и преди е правило инспекции и е изпращало писма до кмета на община Каварна Нина Ставрева, на чиято територия се намират плажовете, както и до регионалния шеф на Добрич Красимир Кирилов, с които ги осведоми за недоволствата на жители и се изисква предприемане на дейности по подготвеност .

Плажовете на Русалка са неохраняеми . Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат регионалните шефове и в техните пълномощия е да подхващат ограничения против всички нарушавания по тези линии до влизането в действие на новия ЗУЧК ., разяснява министерство на туризма.
 Ангелкова предвижда
Ангелкова предвижда " лек " спад в туризма - до 8% по Черноморието

Подстрекават туристи да се записват в последния миг за България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР