По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията

...
По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Коментари Харесай

Министерството на транспорта проверява закъсненията на "България ер"

По предписание на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски при започване на тази седмица Гражданската въздухоплавателна администрация стартира цялостна инспекция на активността на самолетна компания " България ер ", заяви пресслужбата на министерството.

Повод за инспекцията са множеството случаи на закъснели полети на самолетната компания през последните дни, като до този миг в администрацията са постъпили над 100 тъжби.

Инспекторите събират и спомагателна информация и доказателства за това дали самолетната компания е уведомила клиентите си навременно и тъкмо за закъсненията, както и дали са спазени всички нормативни условия и регламенти на Европейски Съюз, свързани с правата на пасажерите при такива обстановки.

Очаква се инспекцията да завърши до края на идната седмица, като при установени нарушавания ще бъдат наложени наказания на самолетната компания, осведоми министерството.

Закъсненията започнаха предходната седмица. Заради стихия в Москва се забави полет оттова, а в следствие закъсня излитането по направления към Западна Европа. Вечерен полет от Варна за София пък беше сбъднат една на сутринта. Обяснението на шефа на компанията в този случай е ремонт, осъществяван през нощта на летището в София, което затворило и не могло да одобри закъснелия полет от Варна, по информация на изпълнителния шеф Янко Георгиев пред " 24 часа ".

В коридорите на Народното събрание през днешния ден министърът на туризма Николина Ангелкова разясни, че причина за днешните закъснения на полетите за Рим и Милано са заради неприятното време на летищата в Мюнхен и Франкфурт, откъдето самолетите не са могли да излетят в точния момент. Получихме увещание от превозвача, че всичко, което зависи от тях, ще бъде направено, с цел да не се позволяват закъснения, сподели Ангелкова. Ще следим обстановката и ще спомагаме на всички, добави тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР