По разпореждане на министър Николина Ангелкова експерти на Министерството на

...
По разпореждане на министър Николина Ангелкова експерти на Министерството на
Коментари Харесай

В проверения хотел във Велинград липсва сертификат за СПА центъра

По предписание на министър Николина Ангелкова специалисти на Министерството на туризма влязоха на инспекция в четиризвезден хотел във Велинград след сигнали от туристи за неприятна хигиена и услуги , които не отговаряли на категорията на хотела. Това заяви пресцентърът на ведомството.
 
Инспекцията в " СПА хотел Селект " във Велинград е посочила, че на рецепцията няма обособено място за хора с увреждания, каквото се изисква за четиризвезден хотел. В тестваните стаи липсвали някои от нужните консумативи, само че не са открити повреди на контакти, каквито недоволства е имало от туристи.
 

На инспекция в хотела е бил и екип на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).
 
Експертите на министерството и комисията не са открили маломерни стаи. По-сериозно нарушаване, глобата за което обаче е в прерогативите на КЗП, е неналичието на документ за СПА центъра на хотела . Този документ е наложителен, с цел да може обектът да носи в името си СПА. За това нарушаване по закон се издава наказателно разпореждане.
 
За другите открити пропуски мениджмънтът на хотела ще получи наставления и ще би трябвало да ги в профил по най-бързия метод. Експертите на Министерството на туризма ще създадат контролна инспекция на хотела в границите на две седмици, с цел да се уверят, че изискванията, предлагани на клиентите, дават отговор на условията за четири звезди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР