По разпореждане на и.ф. главен прокурор на Република България Борислав

...
По разпореждане на и.ф. главен прокурор на Република България Борислав
Коментари Харесай

Сарафов нареди проверка на прокурора, пуснал убиеца на Ферарио Спасов, делото поема ОП-Ловеч

По предписание на и.ф. основен прокурор на Република България Борислав Сарафов досъдебното произвеждане за тежкия пътен случай, при който на 11.11.2023 година почина футболният треньор Ферарио Спасов, е конфискувано от Окръжна прокуратура-Велико Търново. Ръководството и надзорът на следствието на злополуката в региона на с. Шереметя, община Велико Търново, ще се прави от Окръжна прокуратура-Ловеч. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Върховна касационна прокуратура стартира инспекция на работата на прокурора Йордан Кожухаров от ОП-Велико Търново, определил мярката за неотклонение на обвинения Начо Пантелеев по формираното досъдебно произвеждане, без да са регистрирани степента на социална заплаха на закононарушението и други данни за личността на обвинения.

„ В случая се касае за досъдебно произвеждане от публичен интерес, при управлението и надзора на което се оказва засилен публичен напън, довел до подозрение за преднамереност и заинтригуваност при практикуване на функционалностите по следствието “, се показва в постановлението на и.ф. основен прокурор.

Проверката ще обхване преписките и досъдебните производства, които прокурорът от Велико Търново е водил през последните три години.

След среща с изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, Кожухаров удостовери, че делото за гибелта на Ферарио Спасов отива в Ловеч.

Кожухаров беше извикан от Сарафов, с цел да изясни за какво е пуснал с подписка Начо Пантелеев, арестуван за злополуката, при която почина Спасов.

Великотърновският прокурор сподели, че е обезпокоен поради инспекцията, тъй като човек постоянно може да сбърка в работата си. Кожухаров сподели, че Сарафов му обяснил, че на негово място би пуснал Пантелеев на независимост под парична гаранция.

Уважавам мнението на Сарафов, сподели Кожухаров. Той счита, че в известна степен може да се е предоверил на проверяващите и в това да се показва пропускът му.

Прокурорът си спомни, че три пъти е попитал проверяващите какво имат събрано против Пантелеев и има ли учредения да се желае по-сериозна мярка за неотклонение. Всеки път служителите на реда му казвали, че “няма нищо ”

Великотърновският прокурор сподели, че към момента няма експертиза за злополуката. И по тази причина Пантелеев е с обвиняване за загубване на ръководството на колата в изискванията на съответните пътни условия.

При вземането на решения няма по какъв начин прокуратурата да се въздейства от статуси в обществените мрежи, разяснява Кожухаров статуси на Пантелеев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР