По разпореждане на и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата

...
По разпореждане на и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата
Коментари Харесай

Сарафов нареди проверка на Б. Михайлов и черното тото

По предписание на и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се самосезира по отношение на голям брой изявления в медиите, съдържащи информация за позволени нарушавания и/или закононарушения от друг темперамент (разходване на обществен запас, „ черно тото “ и други ) от страна на управлението на Българския футболен съюз, в това число и от президента на федерацията Б. Михайлов. Това оповестиха от държавното обвиняване след снощния митинг против Михайлов и управлението на БФС. Протестът прерасна в вълнения в центъра на София, при който бяха ранени десетки – и служители на реда, и протестиращи. Работата по инспекцията е предоставена на Софийска градска прокуратура (СГП), която следва да обясни обстоятелства и условия, свързани с активността на футболния съюз в последните години. В хода на инспекцията следва да се изиска информация от разнообразни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, Национална агенция за приходите и други

Прокуратурата ще осведоми обществеността за хода на инспекцията и резултатите от нея.

През ноември 2019 година полиция и жандармерия нападнаха централата на БФС в столичния кв. " Бояна ". Акцията на Министерство на вътрешните работи беше обвързвана със серия медийни репортажи за непозволено изразходвани средства от държавния бюджет за детско-юношеския футбол.

Тогава бяха конфискувани папки и дискове с документи от Футболния съюз, а по-късно спортното министерство заведе искове за връщане на средствата от страна на БФС, само че все още всички каузи остават „ висящи “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР