По-рано телеграм каналът Шпионско досие публикува списък с почти 300

...
По-рано телеграм каналът Шпионско досие публикува списък с почти 300
Коментари Харесай

Двойник на Пригожин е убит на фронта в Украйна

По-рано телеграм каналът " Шпионско досие " разгласява лист с съвсем 300 съветски военни, починали край село Работино, измежду които попада и името на Евгений Викторович Пригожин (всъщност Руслан Фетихович Юнусов).

 

Както сподели пред " Агенцията " брачната половинка на брата на Юнусов, починалият е служил в Псковската въздушнодесантна дивизия и е отпътувал като доброволец на фронта в Украйна.

 

Както написа " Фонтанка ", Юнусов е получил паспорт на името на Пригожин през 2018 г. Той обяснил смяната на името, семейството и бащиното име с " естеството на активността си ", работейки като охранител.

Преди това Юнусов служи в Силите за бързо реагиране, а по-късно в престъпния отдел на град Всеволожск, - град покрай Санкт Петербург. През 2019 година той е бил задържан по обвиняване за присъединяване в обир, а през 2020 година е бил наказан на осем години затвор. Оттам той се опита да съди службата по вписванията, с цел да си върне същинското си име.

 

Според Руската работа на Би Би Си през август 2023 година Юнусов-Пригожин към момента е бил в колония в Република Коми.

Както писа New York Times, създателят на ЧВК " Вагнер " евентуално е употребявал " двойници " (той е имал няколко), с цел да скрие придвижванията си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР