По-рано се появиха слухове, че ексклузивното споразумение между Microsoft и

...
По-рано се появиха слухове, че ексклузивното споразумение между Microsoft и
Коментари Харесай

Договорът между Microsoft и Qualcomm изтича тази година – Windows ще заработи на всички Arm-процесори

По-рано се появиха клюки, че извънредното съглашение сред Microsoft и Qualcomm за доставка на процесори за Arm-компютрите с Windows ще изтече през 2024 година Сега тази информация бе доказана от Рене Хаас (Rene Haas), който е основен изпълнителен шеф на Arm. Прекратяването на съглашението за ексклузивност значи, че през идващите години производителите на Arm-компютри с Windows ще могат да употребяват в своите устройства чипове от други снабдители.

Microsoft избра Qualcomm за сътрудник и производител на Arm-процесори за Windows-устройствата през 2016 година Оттогава Qualcomm е единствената компания, която пуска основани на Arm процесори за работещите под Windows устройства. Ексклузивното съглашение в никакъв случай не беше оповестено от публични лица, само че с течение на времето този факт стана явен, защото Qualcomm остана единствената компания, произвеждаща Arm-чипове за ноутбуци през всичките осем години от оповестяването на партньорството с Microsoft.

Съществуват разнообразни клюки по отношение на интервала, за който е подписано съглашението за ексклузивност сред Microsoft и Qualcomm. Сега Рене Хаас стана първият формален представител, който фактически удостовери, че договорът ще изтече тази година. “Мисля, че е добре документирано, че ексклузивността, която Qualcomm има с Windows, евентуално завършва тази година “ — сподели Хаас в скорошно изявление за Stratecherry.

Въпреки че Хаас не е оповестил обществено, че дейностите по партньорското съглашение ще приключат тази година, той евентуално няма да го спомене без подобаваща информация. Тъй като е основен изпълнителен шеф на Arm, изказването му би трябвало да се одобри за правдиво. Точната дата на преустановяване на съглашението сред Microsoft и Qualcomm остава незнайна, само че договорът евентуално ще изтече до началото на 2025 година

Загубата на ексклузивност за чиповете на Qualcomm значи, че други компании ще могат да вършат Arm-процесори за Windows-ноутбуците. По-рано Reuters писа, че AMD и NVIDIA възнамеряват да пуснат Arm-чипове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР