По-рано говорител на афганистанския президент заяви, че делегацията е напълно

...
По-рано говорител на афганистанския президент заяви, че делегацията е напълно
Коментари Харесай

Междуафганистанските преговори започват на 12 септември в Доха

По-рано представител на афганистанския президент съобщи, че делегацията е " изцяло готова " за диалози с представители на талибаните и всички механически проблеми преди договарянията в Доха да стартират, съобщи БГНЕС.
Както беше посочено от катарското външно министерство, директните договаряния сред разнообразни афганистански страни съставляват стъпка към дълготраен мир в Афганистан, който стана вероятен с помощта на съглашението, подписано по-рано от Съединени американски щати и талибаните в Доха.
 Тръмп изтегля част от войските на Съединени американски щати от Ирак и Афганистан Тръмп изтегля част от войските на Съединени американски щати от Ирак и Афганистан
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще разгласи скоро намаляването на военното наличие на Съединени американски щати в Ирак и Афганистан, сподели пред публицисти вис...
Една от аргументите за отлагането на разговора беше настояването на талибаните от пандиза да бъдат освободят шест техни радикални последователи, на което се опълчиха Австралия и Франция. Както стана известно от известие на телевизионния канал „ Tolo News ”, упоменатите последователи на придвижването „ Талибан ” са били отведени от Кабул в Доха през днешния ден.
На 29 февруари в Доха Съединени американски щати и талибаните подписаха спокойно съглашение. Според него Съединени американски щати и техните съдружници имат намерение да изтеглят всички войски от Афганистан в границите на 14 месеца. На собствен ред талибаните подсигуряваха, че няма да употребяват територията на Афганистан за дейности, които съставляват опасност за сигурността на Съединените щати и техните съдружници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР