По-рано Българската национална телевизия съобщи, че мъж е бил задържан

...
По-рано Българската национална телевизия съобщи, че мъж е бил задържан
Коментари Харесай

Задържаният за изборна търговия в Несебър е на ръководна позиция в общината

По-рано Българската национална телевизия заяви, че мъж е бил арестуван с със 185 хиляди евро и 25 хиляди лв. след акция против търговията с избор. Според брифинга на полицията акцията е “безпрецедентна ” и е стигнато до “най-високо равнище ” - хората, които обезпечават средствата и ги разпределят на по този начин наречените уредници и дилъри за пазаруване на избор. Възможно е да има още арестувани.

 

От пресцентъра на държавното обвиняване разпространиха и фотоси от вчерашната акция, които демонстрират, че парите са били държани в сейф за оръжия в дома на арестувания. Разследването е начален стадий. 

 

По досъдебното произвеждане е формирано за даването на имотна полза на лица за гласоподаване за избран претендент. Извършват се издирвателни мероприятия за други съучастници. Претърсени са три адреса в Бургас и 1 в Равда.

 

Предстои да се посочи дали въпросното лице може да потвърди произхода на парите. Според прокуратурата към този момент имало задоволително доказателства и кой ги е дал за схемата за пазаруване на гласове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР