По-ранното започване на месечния цикъл при момичетата повишава вероятността от

...
По-ранното започване на месечния цикъл при момичетата повишава вероятността от
Коментари Харесай

Ранната менструация води до диабет и причинява инсулт


По-ранното започване на месечния цикъл при девойките покачва вероятността от диабет, инсулт и редица други заболявания и здравословни проблеми. Това се споделя в публикация, оповестена в списание Heart.

Менструация играе голяма роля в живота на множеството млекопитаещи, чието държание и външен тип може внезапно да се промени по време на кръвотечението. Хората вършат изключение по няколко аргументи – овулацията при дамите стартира не в строго избран миг, както е при самките на животните, и е скрита. С други думи, нейните следи не могат да се видят „ извън “.

Необичайният темперамент на менструацията при дамите интензивно се учи от антрополозите еволюционисти и биолозите през последните години. Приблизително наскоро учените откриха, че съществува набор от гени, ръководещи, по кое време да стартира първият месечен цикъл и по кое време да приключи. Те разкриха многочислени невероятни връзки сред тези гени, продължителността на живота и обособени особености на женския организъм.

Марк Удуърд и Сане Петерс от Оксфордския университет разкриха още една необикновена връзка сред менструацията и женското здраве, наблюдавайки здравословното положение на към 250 хиляди британки на възраст от 40 до 69 години.

За последните 7 години, както означават учените, към 8000 от тях са претърпяли или умряли от инфаркти, инсулти и други тежки заболявания. Това е разрешило на английските медици да схванат по какъв начин времето на започване на менструацията, раждането на първото дете и настъпването на менопаузата са влияли на разнообразни аспекти от техния живот.

Наблюденията са посочили, че дамите, чийто месечен цикъл е почнал прекомерно рано - на 12 или даже 11 години, по-често са страдали от сърце, диабет, инсулти и други Вероятността те да получат инсулт или инфаркт е била с 10-20% по-голяма, в сравнение с при техните връстнички, чиято менструация е почнала на 13 години.

По същия метод върху женското здраве е влияело и ранното настъпване на менопаузата – в случай че тя е настъпвала на 46 години или по-рано, рискът от сърдечни заболявания е нараствал с към 33%. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР