По радиото в колата основният новинарски канал беше пълен с

...
По радиото в колата основният новинарски канал беше пълен с
Коментари Харесай

Израелци, обединени в шок, се обединяват зад войната, за да накажат Хамас

По радиото в колата главният новинарски канал беше цялостен с новата действителност, с прясно записани ужилвания за всеки час бюлетини.

" Израел във война " прогърмя с бас глас, наблягайки известията за продължаващи борби сред израелската войска и проникналите на Хамас и аларми за въздушно нахлуване покрай границата с Ливан. От другата страна на оградата е Хизбула, мощната подкрепяна от Иран ливанска милиция, която е най-страшният зложелател на Израел.

Перспективата, че може да влезе във война на два фронта, е стратегическият призрачен сън на Израел.

Извън военна база на автомагистралата, която води на юг към Газа, стотици коли бяха паркирани по продължение на твърдата отбивка и на централната резервация. Оставени са от явилите се резервисти. Пристигаха още.

Мъж, изравен до отворената задна врата на своя хечбек, навлече смачкана маслиненозелена армейска риза. Той се огледа откъм гърба, с цел да откри бронежилетката си, затръшна вратата и отиде да се причисли към останалата част от аварийна си част.

Двойка на междинна възраст съумя да се срещне със сина си, млад мъж на към 20 години, който отбива наложителната си военна работа. Майката подаде буркан с домашна туршия.

Бащата сподели: „ Казахме му да се концентрира върху това, което би трябвало да направи, и да не мисли прекалено много за другари, които са били засегнати и погубен. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР