По принцип правилната стратегия е ключът към успеха. Понякога обаче,

...
По принцип правилната стратегия е ключът към успеха. Понякога обаче,
Коментари Харесай

Най-странните начини за спечелване на война

По принцип вярната тактика е ключът към триумфа. Понякога обаче, човек зарязва всичко обичайно и се обръща към откачени проекти като войска от котки или бомби, цялостни с прилепи (да, тези са истински). Ето някои от най-странните способи, по които някой се е опитал да завоюва война.

10. Американските разследващи служби щели да оцветят цяла река в жълто

Когато Грегъри Бейтсън от Управлението на стратегическите служби (УСС) на Съединени американски щати бил ситуиран в Цейлон през Втората международна война, той разкрил какъв брой значим е жълтият цвят за бирманския народ. Според локална легенда, в случай че река Иравади – най-голямата и значима река в Бирма – в миналото стане жълта, това би означавало завършек на непознатото владичество и начало на самостоятелна Бирма.

Бейтсън си сложил за цел да извърши това знамение, с цел да въстанат локалните против японците. УСС одобрили проекта му и даже изпратили жълта багра. Само дни преди да даде началото на интервенцията обаче, Бейтсън решил да тества боята във ваната си. За негово най-голямо отчаяние, боята не се задържала на повърхността на водата, а незабавно потъвала.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР