По предложение на министерството на външните работи на Северна Македония

...
По предложение на министерството на външните работи на Северна Македония
Коментари Харесай

България и Северна Македония с общ празник за 24 май

По предложение на министерството на външните работи на Северна Македония на съвещание на държавното управление през вчерашния ден е била призната информация за първата среща на междуправителствената комисия сред Република Северна Македония и Република България, учредена въз основа на член 12 от Договора за другарство, добросъседство и съдействие, състояла се на 10 юни 2019 година, написа вестник " Нова Македония ", представен от Българска телеграфна агенция.

Министрите били осведомени,че двете страни са разгледали годишния отчет на взаимната мултидисциплинарна експертна комисия за исторически и просветителни въпроси и предложенията до държавните управления, които се съдържат в него. Разменени били оценки за досегашната работа на комисията и постигнатия прогрес в частта за античната история. Прието било предлагането за общо честване на следните персони от нашата обща история: Св.св. Кирил и Методий, Св. Климент, Св. Наум и Цар Самуил.

При всяко честване на тези персони е належащо историческата истина за нашата обща история ясно да се отбелязва, показва държавното управление в Скопие.

Също по този начин са били признати общите правила и забележки за наличието на учебниците за пети клас в Република България и за шести клас в Република Северна Македония /древна история и антична история/. Правителството поддържа предлагането образователният материал в българските учебниците за шести клас и македонските учебници за седми клас /средни векове/ да бъде прегледан до края на 2019 година, написа " Нова Македония ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР