По предложение на кмета Павел Михайлов община „Родопи” започва проучване

...
По предложение на кмета Павел Михайлов община „Родопи” започва проучване
Коментари Харесай

„Родопи” иска да сключи договор за побратимяване  с  италианска община


По предложение на кмета Павел Михайлов община „ Родопи” стартира изследване на опциите за побратимяване с италианската „ Барчелона Поцо ди Гото”, провинция Месина, самостоятелен район и остров Сицилия.

Проектът беше подсилен през днешния ден, по време на последното постоянно съвещание на Общински съвет „ Родопи”, водено от ръководителя Георги Цанков. По думите на Цанков докладна бележка с сходно наличие се разгледжа от общинския съвет за първи път.

„ Община „ Родопи” и „ Барчелона Поцо ди Гото” са сходни по мярка и развиване. Пресечните точки сред двете общини са доста, както в региона на културата, туризма, търговията, по този начин и в реализацията на бъдещи взаимни планове.Контактите сред двете общини ще открият укрепването на другарски връзки, връзки на съдействие и партньорство, на взаимна обмяна на информация, хрумвания и опит помежду”, изясни претекстовете за предлагането си кметът Павел Михайлов.

Италианската община„ Барчелона Поцо ди Гото” е с население към 40 хиляди души, с доста положително развиване в туристическия отрасъл.

„ Община „ Родопи” е с капацитет за развиване в туризма, ние работим в тази тенденция и опитът ще е доста скъп за нас”, сподели още Михайлов.

Предстои общината да изпрати писмо, с което да изиска администрацията на община „ Борчелона” да удостовери желанието си да си сътрудничат интензивно с „ Родопи”
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР