По предложение на кмета Димитър Николов Община Бургас стартира нова

...
По предложение на кмета Димитър Николов Община Бургас стартира нова
Коментари Харесай

В Бургас стартира нова образователна програма за непрекъсната работа на детските градини през лятото

По предложение на кмета Димитър Николов Община Бургас започва нова просветителна стратегия, която има за цел да обезпечи непрекъсната работа на детските градини през лятото, както и благоприятни условия за процедура в специалността на млади педагози и стаж за студенти. Тя е под надпис " Заедно за образованието “ и в нея са застъпени няколко значими акцента. Предложението е импортирано в Общинския съвет и ще бъде гласувано на идната сесия.

" Заедно в образованието “ ще даде опция на децата, приключили четвърта възрастова група, които към този момент са признати и записани в първи клас, да продължат да посещават детското заведение и през лятото гратис. По този метод ще се подсигурява повече успокоение за младите родители в обезпечаването на грижи за детето, когато са на работа.

За да се обезпечи работата на детските градини и през летния сезон, се планува да се обезпечи в допълнение педагогичен личен състав, който да поеме грижите за най-малките.

В програмата може да се включат експерти педагози с подготовка " детски преподавател “, както и студенти 4, 3 и 2 курс от специалности " Предучилищна педагогика “, " Предучилищна педагогики и непознат език “ и " Начална и предучилищна педагогика “. Такива фрагменти се образоват в двете бургаски висши учебни заведения. Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ и Бургаският свободен университет са сътрудници на Община Бургас по новата просветителна стратегия. Към този миг 76 студенти са декларирали предпочитание да се включат в самодейността.

" Програмата е значима стъпка към постигането на по-високо качество на образованието в Бургас, тъй като дава опция на приключили учители и студенти да стартират работа в действителната педагогическа процедура. Дипломираните педагози ще имат опция да стартират работа и да натрупат професионален опит. Работата на студентите ще им бъде приета като стаж. “, изясни кметът Димитър Николов.

За задачата интервалът на работа би трябвало да е минимум 20 работни дни. Студентите стажанти ще работят под управлението на учители наставници.

Работата в детската градина дава опция на младите експерти да потвърдят своите качества и капацитет. Директорите от своя страна ще имат опция да избират потвърдили опциите си за работа учители за краткотрайна или непрекъсната позиция и в бъдеще.

На приключили учители с подготовка " детски преподавател “ ще се заплаща стартова заплата за детски преподавател. На студентите се заплаща 90% от стартовата заплата за детски преподавател.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР