По правило свързваме студеното време и зимата с грип, настинки,

...
По правило свързваме студеното време и зимата с грип, настинки,
Коментари Харесай

Прости навици, с които ще подсилите имунитета си

По предписание свързваме студеното време и зимата с грип, настинки, вируси…Но когато имунната система работи вярно, всички кафези, тъкани и органи би трябвало да са задоволително мощни, с цел да се оправят с инфекцията.

В основата на всичко стои имунитетът, без значение на сезона. Въпреки това, построяването на здрава имунна система не се случва за една нощ.

Ето няколко елементарни правила, които можете да следвате, с цел да я подсилите:

Радвайте се на слънцето

Имунитетът е директно обвързван с съществуването на витамин D в организма. А с цел да го получите, би трябвало да вземете допустимо най-вече слънчеви лъчи. Възползвайте се от всеки миг и се разходете навън. Макар и по-оскъдно, слънцето ще ви зареди освен с скъпия витамин, само че и с позитивна сила.

Не бъдете прекомерно чисти

Не се вманиачавайте в това да чистите всичко към вас. Няма по какъв начин да се отървете от всички микроби, а и не е добра концепция да сте в стерилна среда. Контактът с  микроби, бактерии и вируси може даже да укрепи вашата имунна система.

Това е, което вършат имунизациите механически - те са мъртви форми на микробите, причиняващи заболяване, което приготвя тялото, когато се стигне до действителния вирус или бактерии.

Облечете се топло

 

Това не е мода, а здрав разсъдък. Излагането на ниски температури потиска имунната система, тъй че рисковете от зараза се усилват.

Яжте повече цитруси

Имайки поради високото наличие на витамин С в цитрусовите плодове, по-голямата консумация сигурно ще укрепи имунната система. Смята се, че те усилват производството на бели кръвни кафези, като в същото време оказват помощ на организма да се бори с инфекциите.

Витамин С обезврежда свободните радикали и способства за подсилване на имунната система на организма.

Избягвайте напрежението

Стресът оказва голям резултат върху имунната система. Многото стресови обстановки изчерпват имунната система и й пречат да се бори с непознати патогени, като вируси и бактерии.

Медитирайте

 

Медитацията може да понижи честотата, продължителността и тежестта на настинките и грипа с към 30 до 60 %, съгласно изследване от 2012 година Антителата съставляват хуморален имунитет и оказват помощ на кафези да се борят с атакуващите вируси и бактериите.

Техният брой е доста по-голям след медитация, съгласно някои изследвания.

Пийте зелен чай всеки ден

Зеленият чай е богат на полифеноли и флавоноиди, които са доста мощни антиоксиданти. Те оказват помощ на тялото да се отбрани от редица инфекции и заболявания, даже работят като предварителна защита против рака.

Наспивайте се

Липсата на сън оказва голям резултат върху имунната система. Опитайте се да лягате едновременно всяка вечер, с цел да настроите вътрешния часовник и да повишите качеството на съня си.

Изследванията демонстрират, че деца и възрастни, които не получават първокласен сън, са склонни да страдат от повече настинки и инфекции.

Тренирайте

 

Редовните тренировки поддържат имунната система. Тридесет минути извършения дневно не са непостижимо изпитание, по тази причина се организирайте и се пробвайте да отделите малко време.

Добавете джинджифил

Джинджифилът е мощен антиоксидант. Той съдържа доста витамини, измежду които магнезий, желязо, цинк и калций. Джинджифилът оказва помощ за битка с вирусите и има детоксикиращи свойства.

Бъдете положителни

 

Не на последно място, мисленето е всичко. Положителното мислене може да бъде ключът към мощната имунна система. Смята се, че хората с положително мислене са по-устойчиви на настинки и вируси. Затова – усмихнете се и погледнете от положителната страна на нещата.

 

profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР