По правило стопаните познават най-добре своя домашния любимец. Понякога обаче

...
По правило стопаните познават най-добре своя домашния любимец. Понякога обаче
Коментари Харесай

Как да отучим кучето да си хапе опашката

По предписание стопаните познават най-добре своя домашния любим. Понякога обаче може да им е мъчно да разграничат фаза в държанието и медицински проблем, на който би трябвало да се обърне внимание.

Такъв образец е хапането на опашката при кучетата. Какво би трябвало да извършите, в случай че вашият любим прави това?

Преди да намерите решението, би трябвало да разберете за какво кучето си хапе опашката. А аргументите за това са различни;

Алергии при кучетата

Много хора не подозират, че кучетата също могат да имат алергии. Това е и първата причина, която може да кара животното да хапе опашката си. Тези алергии може да са хранителни или породени от околната среда, като да вземем за пример алергия от бълхи, която е и измежду най-често срещаните.

Стрес при кучетата

Кучетата могат да бъдат подложени на стрес и да страдат от тревога. Когато това се случи, то може да ги подтикне към деструктивно държание. Това в действителност е методът на животните да се успокоят. Понякога това е ориентирано към външната среда (дъвчене на мебели), различен път може да се стигне и до хапане на опашката.

Паразити

Паразитите са постоянно срещани виновници за хапането на опашката при кучетата. Бълхите и кърлежите са изключително публикувани напролет и лятото и постоянно атакуват животните. Всеки собственик е виждал кучето си да се чеше, ближе или хапе в отговор на този дразнител.

Тук идва и моментът да изберете най-подходящото решение на този проблем. При всеки обособен случай методът е друг. Важно е да се консултирате с вашия ветеринар, с цел да сте несъмнено, че действате вярно. А ето и някои оферти, които също ще са ви от помощ.

 Говорете с ветеринар, в случай че кучето си хапе опашката

Ако кучето ви хапе опашката си поради хранителни алергии, решението е да откриете съответния дразнител и да го отстраните. Ветеринар може да направи тест, с който да откри към кои храни е сензитивно животното.

При съществуването на паразити неотложно би трябвало да пристъпите към обезпаразитяване на кучето. На пазара има голям брой препарати срещу бълхи и кърлежи. Измиването на мястото, в което кучето спи, също ще е от изгода.

И до момента в който методите да отучите кучето от това да хапе опашката си да са разнообразни, всички те би трябвало да бъдат прилагани непрекъснато, с цел да бъдат ефикасни. Ако животното дъвче опашката си да вземем за пример от досада, ще се наложи да работите с кучето си, до момента в който намерите вярно решение. Каквото и да е това решение, бъдете настоятелни и не спирайте, до момента в който казусът не отшуми изцяло.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР