По повод зимния карнавал във Венеция, който се провежда от

...
По повод зимния карнавал във Венеция, който се провежда от
Коментари Харесай

8 от най-добрите зимни фестивалa в Европа

По мотив зимния карнавал във Венеция, който се организира от 27 януари до 18 февруари, взехме решение да създадем селекция на зимните фестивали на територията на Европа, които към момента можете да посетите.

 Магията на карнавала във Венеция
Магията на карнавала във Венеция

И тази година не по-малко обилен

Възползвайте се оптимално от студения сезон с тези европейски зимни фестивали, които включват всичко от ски и сноуборд до музика, комедия и ослепителни карнавални паради.

Horizon Festival
Аринсал, Андора

Провежда се в ски курорта Аринсал, Андора в 7 луди дни и нощи, цялостен с музика и планинско развлечение. С наличие на някои от най-горещите имена в електронната музика и над 30 празненства, които се случват към оживения курорт, това несъмнено е един от най-великите снежни фестивали в Европа.

Датите за 2018 година към момента не са оповестени.

Altitude Comedy Festival
Майрхофен, Австрия

 Снимка 338395

Всяка зима прелестният тиролски ски курорт Майрхофен се преобразява в дом на фестивала Altitude Comedy Festival - едно от най-хубавите събития, което съчетава треската за адреналин на ски пистите с някои от най-големите комици в света. Очакват ни ски и сноуборд, дружно с фантастична режисура и музикална комедия, късни вечерни празненства и страхотна атмосфера.

Датите за 2018 година към момента не са оповестени.

Fête du Citron
Мантон, Франция

 Снимка 338405

Всеки февруари Мантон, изящен крайбрежен град на френската Ривиера, е хазаин на Fête du Citron. Приятното събитие включва поредност от изложения и паради и обилие на приказни цитрусови плодове. Фестивалът Fête du Citron 2018 година се организира от 17 февруари до 4 март.

Where " s The Music
Норшьопинг, Швеция


 Снимка 338398

Провежда се в разнообразни клубове и заведения в центъра на Норшьопинг, Швеция. Where " s The Music е музикален фестивал, който сплотява най-хубавото в новата шведска музика, от одобрени експерти до нововъзникващи млади реализатори и се организира от 9 до 10 февруари 2018 година

Nice Carnival
Ница, Франция

 Снимка 338399

Ярко синьото небе, приказните паради и парфюмирани цветни борби вършат карнавалът в Ница едно от най-великите събития по рода си в света, дружно с известните карнавали във Венеция и Бразилия.

От 17 февруари до 3 март 2018 година блестящата столица на Кот д`Азур се трансформира в сцена на серия от театрални представления, колоритни сергии, фойерверки и паради на комплицирано декорирани салове и великански папиемаше фигурки.

Vinterjazz
Дания

 Снимка 338400

Vinterjazz е датският зимен джаз фестивал, който се организира всеки февруари и предлага три седмици, изпълнени със събития и концерти на датски и интернационалните музиканти. Националният фестивал включва над 450 спектакъла в 100 места в цялата страна, от Копенхаген до Аархус. Vinterjazz 2018 ще се състои от 2 до 25 февруари. Все още имате опция да го посетите.

Sitges Carnival
Ситжес, Испания

 Снимка 338401

Макар и непретенциозен по мярка, карнавалът в Ситжес е повече от превъзходен избор, когато става въпрос за развлечения. Любима дестинация измежду гей общността, крайбрежният каталунски град, се " затопля " през зимата с многолюден седмичен карнавал с разнообразна празнична стратегия, паради и културни събития. Акценти включват фамилно насочения Rua de la Disbauxa и другарски настроения Rua de l`Extermini. През 2018 година карнавалът в Ситжес ще се организира сред 8 и 14 февруари.

Carnival of Binche
Белгия

 Снимка 338402

Обявен за нематериално културно завещание на човечеството от ЮНЕСКО, карнавалът в Бенш, Белгия приветства посетителите с изключителни улични представления. През трите дни на карнавала можете да се възхищавате на над 1000 gilles (местни мъже, носещи странни маски и костюми), които маршируват по очарователните средновековни улици на Бенш, танцуват под звуците на барабани и хвърлят портокали в тълпата за шанс. През 2018 година фестивалът ще се организира на 11, 12 и 13 февруари.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР