По повод , здравният министър заяви във Велико Търново: Във

...
По повод , здравният министър заяви във Велико Търново: Във
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Заведенията могат да отворят на 18 февруари, ако няма покачване на заболеваемостта

По мотив, здравният министър съобщи във Велико Търново: " Във война сме, а една война не се печели с дебелоглав. Ресторантьорите и хотелиерите са доста значим отрасъл, само че в този миг нашите цели, които се пренаредиха от пандемията са опазването на здравето, образованието, спорта и културата. С министъра на културата се срещнахме с представители на културния бранш, които също изпитват усложнение. Всички желаеме да си върнем живота назад какъвто беше. Ако позволим на страстта или на ината да ни води, тази борба, която водим, доста бързо ще я загубим ", акцентира проф. Ангелов, представен от " Труд ".
Той добави, че постоянно е разглеждал връзката си с обособените сектори като връзка сред сътрудници.
" Ако се противопоставяме едни на други, ще загубим това, което постигнахме. Знаете, че освободихме плановите интервенции, следим прецизно по какъв начин се повлиява заболеваемостта след отварянето на учебните заведения от 4 януари. Виждаме, че към този момент тя се задържа константна. Следващото, което ще освободим, ще са спорта и културата. За спортистите това затваряне е контузия, тъй като са спрени да упражняват и да имат достижения. Ако няма повишаване на заболеваемостта на 18 февруари, ще отворят моловете и заведенията. Ако наклонността е трайна след още две седмици, ще пуснем и нощните клубове. От 4 февруари ще освободим към 37,5 % от системата на междинното обучение, това са не повече от три класа. Начертахме проект, съгласно който ", сподели още проф. Ангелов.
Министър Ангелов показа, че са обсъждани оферти за охлабване на ограниченията за райони, в които заболеваемостта е доста ниска.
Вече няма клъстърно разпространяване на болестта, а единствено дифузно разпространяване и този вид е недопустим. Никога не съм вземал решение под напън, а единствено воден от науката и от практиката ", безапелационен е проф. Ангелов.
Той добави, че всяко изказване за нарушаване се ревизира и всяко потвърдено нарушаване в имунизационния проект, се глоби.
 Здравният министър: За да има хора, които да вървят в заведенията, би трябвало да са живи и здрави Здравният министър: За да има хора, които да вървят в заведенията, би трябвало да са живи и здрави
Емоцията и нетърпението не са най-хубавият консултант в този миг. Затова - не бързаме заникъде. До четвъртък (21 януари) ще се срещаме...
" Осъществяваме денонощна връзка с представител на компанията производител на имунизациите и в седмицата от 25 януари ще дойде изключителна доставка с към 14 500 ваксини. С тях ще успеем да задоволим нуждаещите се от първа фаза. Някои от градовете са подготвени с първата фаза и ще преминат към втората ", сподели здравният министър.
Той удостовери, че единствено в Хасково има медици разболели се от ковид сред двете етапи на ваксиниране и има прецизен логаритъм деяние при такива обстановки.
По време на визитата си във Велико Търново, той посети новостроящото се крило на регионалната болница.
" Винаги, когато се строят нови лечебни заведения, се вълнувам. Болницата във Велико Търново е една от основните здравни заведения в региона, а е и ситуирана на автомагистрала " Хемус ". Годишно през Спешното поделение минават над 27 000 пациенти, а от тях 21 000 се одобряват в болничното заведение. Предстои да се оборудва огромна хибридна операционна зала, в която да се вършат незабавни съдови интервенции. Ангажирам се с обезпечаването на средства за построяването на тази операционна. Сумата ще бъде обезпечен от бюджета на Министерството на здравеопазването, а размерът зависи от плана. Амбицията ми е подобен вид лечебни заведения като тази във Велико Търново да бъдат построени на територията на страната и да има 10 сходни медицински центъра, които да са идентични сами по себе си. Така ще подсигуряваме еднакъв достъп на всички жители до квалифицирана здравна помощ. Самият план на новото крило на болничното заведение ще обезпечи профилирано лекуване на пациенти от 10 общини в района. Областната болница във Велико Търново наподобява на университетска болница в София. През здравното заведение са минали над 1500 пациенти с ковид ", показа проф. Костадин Ангелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР