По повод тиражираната информация за искане на доплащане на медицинското

...
По повод тиражираната информация за искане на доплащане на медицинското
Коментари Харесай

НЗОК има договори с 6 болници за поставяне на аортна клапа TAVI

По мотив тиражираната информация за искане на доплащане на здравното произведение TAVI, Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) осведоми, че има подписани контракти с шест лечебни заведения за болнична здравна помощ, които слагат на нуждаещи се пациенти здравното произведение транскатетърна аортна клапа TAVI.

След извършени диалози, ръководителите на съответните лечебни заведения увериха, че са обезпечили слагането на здравното произведение на цената, заплащана от НЗОК - 40 500 лева, защото имат предложения от най-малко една или от повече компании, доставящи здравното произведение на тази цена.

Лечебните заведения, в които пациентите могат да получат здравна помощ по клинични пътеки за болести, свързани с слагане на това здравно произведение, заплатено на по-ниската стойност, на коята касата го дава сега, са: Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - София; Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ - София; МБАЛ " СВЕТА МАРИНА " ЕАД - Варна; УМБАЛ " Свети Георги " ЕАД - Пловдив; МБАЛ " Сърце и мозък " - Плевен.

НЗОК за следващ път акцентира, че в институцията няма постъпили тъжби от пациенти и от лечебни заведения при използването на останалите 590 бр. медицински произведения в извънболничната здравна помощ и 3103 бр. - в болничната здравна помощ.

Припомняме, Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) разпореди инспекция в столичната болница " Св. Екатерина ".

Поводът е случай на умряла пациентка, за която се твърди, че не е могла да заплати лекуването си. Тя се нуждаела от слагането на сърдечна клапа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР