По повод приетите вчера на първо четене от парламента законови

...
По повод приетите вчера на първо четене от парламента законови
Коментари Харесай

Мъж, нападнат от маскирани: Политиците нямат интерес да решат въпроса със самоотбраната

По мотив признатите през вчерашния ден на първо четене от Народното събрание законови промени за неизбежната самозащита, мъж, атакуван от маскирани, съобщи в утринния блок на Нова телевизия, че не има вяра измененията да бъдат доведени до дъно.

Бившият боен Стоян Тосев е атакуван в края на 2015 година пред асансьора в блока, в който живее. Налетяха двама маскирани, единият ме удари мощно и паднах, описа Тосев, който съумял да стреля с персоналното си оръжие и да рани и прогони нападателите.

Присъдите им бяха смешни – 10 месеца за двамата и шест месеца за индивида, който им е дал транспортното средство, с което се отдръпнаха. Единият от нападателите не по-малко от шест пъти е лежал в пандиза. Другият беше пуснат условно от Ловешкия затвор и една седмица по-късно ми пристигна "на посетители ". Третият също е осъждан. Общото сред тях е, че са наркомани, съобщи Тосев.

На мен не ми пвдигнаха обвиняване, нямах никаква виновност. Оръжието в началото ми беше отнето, а по-късно ми го върнаха. Първата година след случая е изпитвал боязън. Мислех, че съм доста твърд, само че когато човек се сблъска с такова нещо, излиза от релси. Всеки път, когато отворя вратата на входа, се оглеждам и ослушвам да не би да има някой прикрит, който да ми посегне, сподели някогашният боен.

По думите му признатите на първо четене законови промени са добре като план, само че Тосев не има вяра, че те ще бъдат признати дефинитивно. Отсега се вижда, че съпротивата е огромна, пробутват ни някакви тези, които изобщо не са състоятелни, уточни мъжът.

Мотивите да не се одобряват законите са единствено политически. Никой няма интерес да решат въпроса до дъно. Бих им споделил да проявят повече разсъдък и да мислят повече за публичния в сравнение с за политическия интерес, сподели още Стоян Тосев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР