По повод предложението на служебния премиер Димитър Главчев към президента

...
По повод предложението на служебния премиер Димитър Главчев към президента
Коментари Харесай

Борисов: Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите

По мотив предлагането на служебния министър председател Димитър Главчев към президента да назначи Даниел Митов за външен министър ръководителят на ГЕРБ сподели: „ Срам е за Политическа партия и Демократична България! Дани Митов е от тях. И когато пристигна в ГЕРБ, пристигна, с цел да може да бъде мост сред партиите. Така че в случай че желае, да го поставя! Нека си стоят тези! Каквото желаят да вършат и Главчев, и Радев! “

Припомняме, че президентът Румен Радев все още отхвърля да назначи Даниел Митов за длъжностен външен министър с аргумента, че той е зам.-председател на ГЕРБ. ПП-ДБ пък нападат служебния кабинет с обвинявания, че той е партиен – на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Бойко Борисов попита за какво Радев не е сложил въпроса за оставането на няколко министри от държавното управление на Николай Денков в служебния кабинет: " Изведнъж единствено го интересува - и него, и Йотова, - външната политика и външния министър (Стефан Димитров - б.р.), който си е техен. Нека да остане и да се знае, че Радев си носи отговорност, както до момента. Аз в случай че съм Главчев... Но към този момент не желая и да разясня... "

След въпрос на публицист - отхвърля ли още веднъж хипотезите, че се меси в служебния кабинет, Борисов се разгневи: " Ама какви хипотези, бе! Аз ви приказвам на български език, господине! Аз на български ви приказвам с обстоятелства, Вие ме питате отхвърлям ли. Отхвърлям и желая да остане този министър - да си носи Радев отговорност, както за всичките други провали три години! Провалите на служебните му държавни управления. Не желая въобще да нося ангажимент и не нося ангажимент като партия за това държавно управление! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР