По повод празника – Деня на държавността, президентът на Сърбия

...
По повод празника – Деня на държавността, президентът на Сърбия
Коментари Харесай

Джони Деп: Искам нов живот в Сърбия, обичам кебапчета и знам, че вървят със сливова ракия

По мотив празника – Деня на държавността, президентът на Сърбия Александър Вучич връчи оценки на заслужили лица и организации, съобщи БГНЕС.

По време на церемонията той съобщи, че Сърбия е бастион на свободата и независимостта и е поръчител за стабилността в района, която има предпочитание да живее добре със своите съседи.

Холивудският артист Джони Деп получи златен орден за заслуги. Той съобщи, че ще остане пореден и ще направи всичко по силите си, с цел да трансформира медала в въплъщение на своя ангажимент към Сърбия.

" Това, което в действителност е прелестно тук, е, че хората употребяват всеки момент, смисълът е да честваме мига. С Емир направихме филм тук с екип, който беше зрелищен, с екип, който в никакъв случай не беше изтощен, макар че беше отпаднал. Вярвам, че има доста гении, които ще открием тук и се надявам да бъда част от тях. Благодаря доста. Наистина желая да ви благодаря, президент Вучич. Радвам се, че ми дадохте този орден за заслуги. Ще остана заслужен и ще направя всичко по силите си този орден да бъде въплъщение на моите отговорности тук "

" Тук имам пристрастеност към всичко - кебапчетата, някой ми сподели нещо за сливовата ракия, само че нямах опция да опитам. Сега съм при започване на нов живот и това начало ми харесва. Бих желал това начало да бъде в Сърбия , в случай че ме желаете, несъмнено ".

Медалът е присъден на Деп " за изключителния му принос към страната и напъните ѝ да разшири и усъвършенства локалната арт общественост ".

През октомври 2021 година артистът показа в Сърбия новия анимационен сериал " Puffins Impossible ", продуциран от Archangel Digital Studios на Милош Бикович, основан от италианското студио Iervolino Studios (IES) и осъществен с поддръжката на сръбското Министерство на културата и информацията. По време на визитата си в Белград Актьорът беше признат от президента Вучич, който съобщи, че производството на сходни филми и сериали с присъединяване на холивудски звезди е " значимо за сръбската креативна промишленост и за популяризирането на страната по света ". От своя страна артистът даде обещание да " продължи да разпространява страната " на интернационалната културна сцена.

Деп от дълго време си сътрудничи със сръбската кино промишленост. В началото на 90-те години артистът се снима в първия англоезичен филм на сръбския режисьор Емир Кустурица " Аризонска фантазия ". (1991 г.). Филмът печели специфичната премия на журито на филмовия фестивал в Берлин.

Сред носителите на най-високите оценки са Желка Цвиянович - президент на Република Сръбска, Милан Кнежевич – народен представител в Народното събрание на Черна гора, Зоран Янкович - кмет на Любляна. Орден получи и манастирът " Св. Прохор Пчински ".

По време на тържествената гала в Палатата на Сърбия в Нов Белград екологични организации проведоха митинг и блокираха придвижването с искане за непрекъсната възбрана за минния рандеман на бор и литий.

Разположените към постройката полицейски постове попречиха на жителите да се приближат до нея. Демонстранти направиха няколко опита да пробият полицейския кордон.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР