По повод на предупрежденията за много горещо време с високи

...
По повод на предупрежденията за много горещо време с високи
Коментари Харесай

Пожарникари от Пазарджик: Рискът от възникване на пожар сега е изключително голям

По мотив на предизвестията за доста горещо време с високи дневни температури и повишения риск от пораждане на пожари от РДПБЗН-Пазарджик молят:
Прочетете още
Не палете огън навън по никакъв мотив. Въздържайте се да палите огън даже в дворовете и парцелите си, до момента в който почиствате боклуци или стерилизирате домашно приготвени консерви. Рискът от пораждане на пожар е извънредно огромен. Бъдете изключително деликатни при потребление на туристически газови бутилки.

Ако решите да се разхладите в планината там също не палете огън, не изхвърляйте незагасени цигари до момента в който пътувате с автомобила или вървите пеш.

Ако забележите даже минимални признаци на пожар – задимяване, лек дим, огън не се двоумете и не подминавайте, а неотложно подайте известие за пожара на тел. 112 !

Всеки един пожар може да бъде локализиран и загасен бързо и дейно, в случай че са подхванати гасителни дейности още при самото му пораждане.  

Предоставяме на вниманието ви и директни телефони за връзка с районните служби ”Пожарна сигурност и отбрана на популацията в региона, с които също бихте могли се свържете при нужда:
РСПБЗН-Пазарджик - 034/43406 0 РСПБЗН-Пещера - 034/434520 РСПБЗН-Батак - 034/434599 РСПБЗН-Белово - 034/434666 РСПБЗН-Панагюрище - 034/434826 РСПБЗН-Велинград - 034/434720
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР