По повод на отправени внушения в публичното пространство от представители

...
По повод на отправени внушения в публичното пространство от представители
Коментари Харесай

Специализираният наказателен съд: Не сме издавали разрешение за прилагане на СРС спрямо служебния премиер

По мотив на отправени внушения в общественото пространство от представители на обединяване „ Демократична България “ за това, че Специализираният углавен съд /СНС/ е издавал позволения за използване на специфични разследващи средства /СРС/ по отношение на политически ангажирани фигури, е осъществена инспекция в правосъдните регистри. От нея е открито, че от СНС не е издавано позволение за използване на СРС по отношение на сегашния министър-председател на Република България, нито по отношение на лица от политически обединения, упоменати в медиите, оповестяват от Съда.

Дейността на СНС по използване на ЗСРС се ревизира годишно от Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства. До момента в отчетите не са установени никакви нарушавания в тази активност. Неколкократно е посочвано, че „ правосъдният надзор върху настояванията за използване и потребление на СРС е доста повишен “.

И през актуалната година СНС ще извърши законовите си отговорности да показа цялостната информация за осъществените пълномощия по Наказателно-процесуален кодекс и ЗСРС на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР