По повод днешния празник – Деня на държавността, президентът на

...
По повод днешния празник – Деня на държавността, президентът на
Коментари Харесай

Вучич връчи на Джони Деп орден за заслуги към Сърбия

По мотив днешния празник – Деня на държавността, президентът на Сърбия Александър Вучич връчи оценки на заслужили лица и организации.

По време на церемонията той съобщи, че Сърбия е бастион на свободата и независимостта и е поръчител за стабилността в района, която има предпочитание да живее добре със своите съседи.
Петков след срещата с Вучич: Започваме стратегическо партньорство
Сърбия е стратегически сътрудник. Започваме едно стратегическо партньорство. Това съобщи българският министър председател Кирил Петков след срещата с...
Прочети повече
Холивудският артист Джони Деп получи златен орден за заслуги. Той съобщи, че ще остане пореден и ще направи всичко по силите си, с цел да трансформира медала в въплъщение на своя ангажимент към Сърбия.

Медалът е присъден на Деп " за изключителния му принос към страната и напъните ѝ да разшири и усъвършенства локалната арт общественост ", напомня БГНЕС.

През октомври 2021 година артистът показа в Сърбия новия анимационен сериал " Puffins Impossible ", продуциран от Archangel Digital Studios на Милош Бикович, основан от италианското студио Iervolino Studios (IES) и осъществен с поддръжката на сръбското Министерство на културата и информацията. По време на визитата си в Белград Актьорът беше признат от президента Вучич, който съобщи, че производството на сходни филми и сериали с присъединяване на холивудски звезди е " значимо за сръбската креативна промишленост и за популяризирането на страната по света ". От своя страна артистът даде обещание да " продължи да разпространява страната " на интернационалната културна сцена.

Деп от дълго време си сътрудничи със сръбската кино промишленост. В началото на 90-те години артистът се снима в първия англоезичен филм на сръбския режисьор Емир Кустурица " Аризонска фантазия ". (1991 г.). Филмът печели специфичната премия на журито на филмовия фестивал в Берлин.
Джони Деп: В Холивуд господства просвета на отменяне, която излезе от надзор
Джони Деп осъди " културата на отменяне “, която той съпостави със нечист въздух, и съобщи, че се опасява, че „ никой не е в...
Прочети повече
Сред носителите на най-високите оценки са Желка Цвиянович - президент на Република Сръбска, Милан Кнежевич – народен представител в Народното събрание на Черна гора, Зоран Янкович - кмет на Любляна. Орден получи и манастирът „ Св. Прохор Пчински “.

Отличени са и дейци на науката, културата и медиите на Сърбия.

По време на тържествената гала в Палатата на Сърбия в Нов Белград екологични организации проведоха митинг и блокираха придвижването с искане за непрекъсната възбрана за минния рандеман на бор и литий.

Разположените към постройката полицейски постове попречиха на жителите да се приближат до нея. Демонстранти направиха няколко опита да пробият полицейския кордон.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР