По повод 146 години от рождението на българския театрален актьор

...
По повод 146 години от рождението на българския театрален актьор
Коментари Харесай

БНТ 2 излъчва два филма по повод 146 години от рождението на Кръстьо Сарафов

По мотив 146 години от рождението на българския сценичен артист Кръстьо Сарафов, Българска национална телевизия 2 ще излъчи документалния филм „ Кръстьо Сарафов пред театралната маска и зад нея “ на 7 април (четвъртък) от 17:00 ч. и игралния филм „ Изпитание “ с негово присъединяване на 10 април (неделя) от 16:30 ч.

Кръстьо Сарафов е един от най-големите майстори на българския спектакъл, преподавател на няколко генерации български артисти. Той се превъплъщава в доста централни мъжки функции от Шекспир, играе ослепително в пиеси на Гогол, Чехов, Молиер, Грибоедов, Шилер, П.Ю. Тодоров, П.К. Яворов. Сарафов е и първият артист, изиграл ролята на Големанов от едноименната пиеса на Ст. Л. Костов.

Филмът на Иван Георгиев – Гец „ Кръстьо Сарафов пред театралната маска и зад нея “ споделя за комплицираната орис на огромния артист Кръстьо Сарафов и неговото завещание през погледа на актуалните театрали. Игралният филм „ Изпитание “ е първият българско-унгарски живописен филм от 1942 година с присъединяване на Кръстьо Сарфов и Надя Ножарова. Режисьор на лентата е Хрисан Цанков, а сценарист Георги Антонов.

Гледайте Кръстьо Сарафов пред театралната маска и зад нея “ на 7 април (четвъртък) и „ Изпитание “ на 10 април (неделя) от 16:30 ч. по Българска национална телевизия 2
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР