По повърхността тече сериозен процес по трансформация на собственост, който

...
По повърхността тече сериозен процес по трансформация на собственост, който
Коментари Харесай

Страхил Делийски, политолог: Тече процес по трансформация на собственост, който ще получи политическо изражение

„ По повърхността тече сериозен развой по промяна на благосъстоятелност, който няма по какъв начин да не получи в някакъв миг политическо изражение, да се трансформира и политическата настройка “. Така политологът Страхил Делийски разяснява процесите в последните месеци у нас.

„ Първо започнаха динамичности към основния прокурор, в границите на същия интервал започнаха да умират хора с прякори в България и чужбина, още веднъж се заприказва за корупция, има динамичност на разбъркване на пластовете, обвързвано с промяна на някаква благосъстоятелност “, сподели той.Политологът разяснява държанието на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски в последно време, като посочи, че депутатът „ към този момент напълно публично декларира властови позиции. „ Онова, което Движение за права и свободи обявиха преди известно време – поход към властта, ми се коства, че стартира да се случва. Едно е да подкрепяш, когато искаш парламентарното болшинство, друго е да участваш официално и публично в изпълнтелната власт. Струва ми се, че тази най-висока степен – формалното присъединяване на Движение за права и свободи, наподобява като свръх упоритост на господин Пеевски “, сподели Делийски.

Бившият ръководител на Съюза на съдиите в България /ССБ/Нели Куцкова разяснява, че е „ извънредно омерзително “ Пеевски да дава инструкции на прокуратурата.„ Не съм юрист на прокуратурата, само че не съм съгласна тази система да бъде непрестанно демонизрана “, сподели тя. И добави: „ Ако Пеевски е светлината, която ще прогони тъмнината, жална ни майка “.

По мотив активността на убития показно в София в сряда Мартин Божанов- Нотариуса, Нели Куцкова съобщи, че саѝ известни доста повечеслучаи на гражданиски каузи, свързвани с името му. „ Този човек явно е имал въздействие. Методиката е такава, че в случай че ти се падне дело на човек, който не можеш да подплашиш, би трябвало да го орезилиш “, сподели тя. И напомни, че съдията от Луковит Владислава Цариградска е била омаскарена, което след това е употребявано, за даѝ бъде пожелан отказ от правосъдно дело. Куцкова добави, че в тази ситуация с Цариградска Висшият правосъден съвет (ВСС) е излязъл с декларация в поддръжка на съдиите, а Министерството на правосъдиетоѝ е назначило физическа защита. „ Всъщност съдиите у нас постоянно се усещат самотни, даже и да не го вършат обществено притежание “.

Гледайте целия диалог с Нели Куцкова и Страхил Делийски в атачмънта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР